Elektronikusan vezérelt eredeti alkatrész lengéscsillapítók a Volkswagen csoport számára

A Volkswagen csoport a KYB Corporation (a továbbiakban: a KYB) által gyártott, elektronikusan vezérelt lengéscsillapítókat alkalmaz, amelyeket az új Tiguan, Passat Variant, SKODA Superb és Kodiaq modellekbe fognak beépíteni, és az új DCC Pro (Dynamics Chassis Control Pro) rendszert fogják használni. A termék piaci bevezetését 2024. első negyedévére ütemezték.

A DCC Pro rendszerek ikercsöves lengéscsillapítókat használnak, amelyek egymástól függetlenül vezérlik a tágulási és kompressziós lengéseket, amelyet a gépjármű karosszériája és a kerekek mozgása idéz elő vezetés közben.

Ezek a szelepek a másodperc tört része alatt reagálnak az út állapotára és a vezetési helyzetekre. Az ECU aktiválja a megfelelő tágulási és kompressziós mágnestekercseket, hogy függetlenül állítsa be a lengéscsillapítók belső nyomását az út állapotának és a járművezető preferenciáinak (kényelmestől a nagyon sportosig) megfelelően. A csillapítási tulajdonságokat folyamatosan és automatikusan beállítja, amelyek a tágulási és kompressziós mozgások közötti teljes függetlenséggel összefüggésben a lehető legnagyobb kényelmet és vezérelhetőséget biztosítják a jármű számára. Ezzel biztonságos, dinamikus vezérelhetőséget és példátlan, „repülőszőnyegszerű” vezetési élményt nyújtanak.

A KYB és a VW csoport már hosszú évek óta dolgozik együtt, melynek gyümölcse a sportos Audi RS felfüggesztés, illetve ez idő alatt közösen dolgoztak a VW márka termékein. Ez az új fejlesztés a KYB irányelvének része, amellyel tovább szeretné erősíteni a német autógyártóval fennálló partnerségét. A KYB és a Volkswagen csapatai közötti kemény fejlesztési és validálási folyamat tette lehetővé a technológia elérhetőségét, amelyet mostanáig csak a prémium szegmensekben alkalmazhattak.

A KYB tovább folytatja a haladó technológiák fejlesztését, amelyek magas hozzáadott értéket biztosítanak az ügyfelek számára ezekben az autóipari szektort érintő, nehéz időszakokban.

A KYB Ázsia és Európa számára is gyárt elektronikusan vezérelt lengéscsillapítókat, a gyártólétesítményeit kifejezetten úgy építette meg, hogy a fejlett technológiájú lengéscsillapítók gyártásának élvonalába tartozzanak.