Díjat kapott a KYB a Toyotától

A KYB Corporation díjat kapott a Toyota Motortól, amellyel eredeti technológiai fejlesztését ismerték el.

A díjat júniusban, ünnepélyes keretek között adták át a KYB-nek a Toyota Corolla Sport új modelljéhez kifejlesztett lengéscsillapítóiért. A Toyota azt díjazta az elismeréssel, hogy a KYB eredeti technológiája jelentős mértékben hozzájárult az új modell kapacitásának javításához.

Az új Corolla Sportot eredetileg Japánban mutatták be. A felfüggesztés típusa az elülső kerekeknél MacPherson rugóstag, a hátsó kerekeknél pedig kettős keresztlengőkaros. A Toyoták között ez az első olyan elsőkerékhajtású modell, amely lineáris mágnesszelep által vezérelt, aktív felfüggesztéses (AVS) rendszert használ. Az AVS az útfelületnek és a vezetési feltételeknek megfelelően szabályozza a csillapító erőt az egyes kerekeknél, hogy bármilyen útfelületen kényelmes vezetési élményt nyújtson.

A KYB lengéscsillapítók már az indítástól kezdve gyorsan reagálva optimalizálják a csillapító erőt alacsony sebességnél, nagyobb sebességnél pedig kiváló kezelhetőséget és vezetési kényelmet biztosítanak. Azáltal, hogy kanyarodáskor csökkentik az oldalirányú kilengést, javítják a jármű kormányozhatóságát és vészhelyzet-elkerülési képességét. Mivel a csillapító erőt kerekenként szabályozza, az AVS fenntartja a jármű stabilitását. Sportüzemmódban a csillapító erő úgy viselkedik, hogy a jármű akár sportos vezetésre is alkalmas.

Az új lengéscsillapítókon 600 különböző vizsgálatot végeztek el különböző olaj- és komponenskombinációkkal, mielőtt megtalálták azokat a típusokat, amelyek kényelmessé és dinamikussá teszik a vezetést.