A Toyota a KYB-t választja az exkluzív, hidrogén üzemű Mirai modelljéhez

Az új tervezésű Toyota Mirai, a hidrogén üzemanyagcellás gépjármű (FCEV) eredeti alkatrészként KYB lengéscsillapítókat használ.

Az első generációs Mirait 2014-ben mutatták be. Az FCEV gépjárművek hidrogénnel működnek, a legjobb ökojárműveknek számítanak, mivel hosszú vezetési távot (akár 502 km a Mirai esetén) és gyors feltöltési időt garantálnak nulla károsanyag-kibocsátással. A mirai szó japánul a jövőt jelenti. A Toyota az 1990-es évek elején kezdte el az üzemanyagcellák fejlesztését Japánban, és kifejlesztette az üzemanyagcellás gépjárműsorozatát, amelyet több mint 1.600.000 km közúti tesztelésnek vetettek alá.

A könnyed és tiszta kormányzás eléréséhez, a megfelelő járműtartáshoz fordulásnál, és a magas színvonalú, kényelmes utazás érdekében új felfüggesztési rendszert alkalmaztak. A jármű elején magasra szerelt, többkarú felfüggesztést, míg a hátsó részen alacsonyra szerelt, többkarú felfüggesztést szereltek be. A jármű első és hátsó részén merevebb lett a fordulásoknál jelentkező oldalirányú gyorsulás ellensúlyozásához. A vezetési teljesítmény reszponzív és stabil. A járművet elől és hátul is új KYB lengéscsillapítókkal látták el, ezáltal kiváló kormányzási választ, magasabb színvonalú utazási kényelmet és kifinomultságot értek el a kezdeti mozgásra adott azonnali válasszal.

A hidrogén-meghajtású járművek magas ára ellenére a Toyota több mint 10.000 darabot adott el az eredeti Mirai modellből, és céljuk 30.000-re növelni ezt a számot az új modell esetén. A Toyota 95 %-kal csökkentette az üzemanyagcellás rendszer árát az elődjéhez képest, az alkatrészek kisebbek, könnyebbek, hatékonyabbak és nagy mennyiségben olcsóbban előállíthatóbbak lettek.

Jordan Day, a KYB Europe marketingmenedzsere: „mivel az EU célja 30 millió nulla károsanyag-kibocsátású gépjármű használata 2030-ig, és 2050-re klímasemlegessé válás, a KYB elkötelezett az olyan gépjárműgyártókkal való együttműködés mellett, amelyek számára világszínvonalú felfüggesztéseket gyárt a zöldebb járműfejlesztéseikhez.”