A KYB továbbra is támogatja a World Rallycrosst

A világbajnokság győztes csapata, a KYB EKS JC és a háromszoros FIA rallycross világbajnok, Johan Kristoffersson összefog az FIA 2021-es World RX címéért. Kristoffersson csatlakozik a belga Enzo Idéhez, és mindkét sofőr KYB lengéscsillapítókat és elektronikus szervokormányt használ az Audi S1 EKS RX quattro legújabb generációjában.

„Ha nem tudod legyőzni, csatlakozz hozzá – ez ilyen egyszerű” – mondja Mattias Ekström, a KYB EKS JC csapat tulajdonosa. „Sok nagyszerű csatát vívtam Johannal, és azt hiszem, mindenki egyetért abban, hogy egyedülálló képességekkel rendelkezik, így számomra tökéletesen megfelel a KYB EKS JC 2021-es kampányához, hogy ismét kihívást jelentsen a mezőny többi tagja számára a csapat és a pilóta címért folyó küzdelemben egyaránt.”

A 32 éves svéd 36 World RX dobogós helyezést ért el, ebből 24 alkalommal ő nyert. Kristoffersson nemcsak három rallycross-világbajnoki címet (2017, 2018, 2020), hanem három címet is megszerzett a skandináv Porsche Carrera Cup-on, kettőt a Scandinavian Touring Car Championshipen, és emellett egy Superstars International Series címet is. Jelenleg csapattársa, Molly Taylor mellett az Extreme E ranglistán élén áll, és 2 fordulóból 2-t nyert a Rosberg Racing számára.

„Először is nagyon örülök, hogy egy teljes FIA World RX szezont tudok teljesíteni. És új csapattal teljesíteni ezt egy új kihívás számomra” – kommentálja Johan Kristofferson. „A KYB EKS JC tudja, hogyan kell versenyeket és bajnokságokat nyerni, és az első két tesztnap után azt látjuk, hogy tanulhatunk egymástól. Joel Christoffersson és az egész csapat nagyon szenvedélyes és motivált ahhoz, hogy elérjük azt a célt, hogy megvédjem a pilóta címet, és Enzóval együtt a csapat címet is.”

„Johan az eddigi legsikeresebb World RX pilóta, és nagyon örülök, hogy a Red Bull, Ravenol, a KYB és a Blåkläder támogatásával Enzo mellett csapatunk tagja. Tapasztalata és tudása elősegíti a fejlődésünket, és Enzo számára is remek lehetőség lesz arra, hogy a legjobbtól tanuljon. A szezon előtt folytatjuk a tesztelést, és biztos vagyok benne, hogy kihívást fogunk nyújtani versenytársaink számára” – mondja Joel Christoffersson, a KYB EKS JC csapatmenedzsere. „2021 a KYB EKS JC számára nagyon különleges év lesz, mivel három bajnokságon is részt veszünk autóinkkal – ezek az FIA World RX, a Nitro Rallycross (USA) és a RallyX Nordic.”

A 7 egész napos, Európa-szerte zajló eseményből álló WRX a rally és a pálya edzés keverékét képező pályákon kerül megrendezésre. A járművezetők 600 lóerő feletti RX szuperkocsikkal mennek, és kevesebb mint két másodperc alatt képesek 0-ról 96,6 km/h-ra (60 mérföld/h-ra) gyorsulni. A World RX rendszeres hírei megtalálhatók a KYB közösségi médiájában.