A KYB továbbra is támogatja a Ralikrossz Világbajnokságot

A KYB folytatja szponzorálási megállapodását az EKS FIA Ralikrossz Világbajnokság csapatával. Mi több, a 2019-es szezonban a KYB kiterjeszti a technikai támogatást és szponzorálást egy izgalmas új csapat, a Monster Energy RX kartell részére.

Az EKS 2014-től, a kezdettől vesz részt az FIA Ralikrossz Világbajnokság
versenyein. Annak ellenére, hogy a tavalyi szezonban bejelentette az RX Világbajnokság eseménysorozatának bezárását, az EKS csapata és alapítója Mattias Ekstrom most visszatért és a 2019-es szezonban három fiatal, tehetséges pilótát– Szabó Krisztiánt, Bakkerud Andreas-t és Liam Doran-t támogatja.

Az EKS-nek vezetve, a szezon kezdete azt jelentette Szabó Krisztiánnak, hogy elérte pályafutása azon célját, hogy egy teljes Világbajnoki szezont végig vezessen, miután korábban kettős bajnok volt az FIA Európa Ralikrossz Bajnokság Super1600-as osztályában. Andreas Bakkerud a rendkívül elismert vezető úgyszintén vissza fog térni a versenypályára az EKS-sel töltött utolsó szezon után, de ezúttal a Monster Energy RX kartell tagjaként a hatalmas népszerűségnek örvendő brit vezető, Liam Doran mellett.

Mindhárom pilóta az Audi S1 EKSRX Quattro-t vezeti – ugyanazokat az autókat melyek az EKS csapatot a tavalyi 2. helyre juttaták. A KYB továbbra is fontos szerepet játszik az EKS történetében. Széles körűen használva és jó hírnek örvendve a motorsportban, mindhárom autó KYB elektronikus szervokormányzással (EPS) rendelkezik és jelenleg KYB csappantyúkkal felszerelt – valami, aminek kifejlesztésében a KYB és az EKS szorosan együttműködött az elmúlt szezonban. A két csapat támogatása érdekében a KYB mérnökei a 2019-es szezon során részt vesznek minden versenyen és teszten. A KYB az elektronikus szervokormányzási rendszert (EPS-t) a csapat 2014-ben kezdődött részvétele óta szolgáltatta az EKS-nek.

A 2019-es szezon április 5.-én, pénteken kezdődött. Abu Dhabi-ban a Yas Marina pályán. A ragyogó lámpák fényében 16 autó futott a versenypályára a verseny drámai megnyitóján. Sajnálatos módon Bakkerud balesetezett a Q3-al, következésképpen képtelen volt folytatni a versenyt. Bakkerud rendületlenül visszatért, és Doran számára a döntőben mint megfigyelő működött közre, segítve Doran-nek, hogy az összetettben harmadik helyen fejezze be a versenyt. Szabó a 4. helyen végzett – ami fantasztikus sikert jelentett számára az RX Világbajnokságon való első részvételén.

A 12 napon át tartó két-két napos világraszóló eseményből álló WRX olyan pályán zajlik amely a rally és köredzés keveréke. A pilóták több mint 600 lóerős RX Supercar-t vezetnek, melyeknek megvan a képessége, hogy kevesebb mint két másodperc alatt 0 km/h sebességről 60 km/h sebességre gyorsuljanak. Az RX Világbajnoksággal kapcsolatos rendszeres frissítések megtalálhatók a KYB közösségi médiájában.