A KYB S-EPS elsőként ért célba a daytonai 24 órás versenyen

A Wayne Taylor Racing nyerte a Rolex 24 órás versenyét Daytonában 10-es számú Konica Minolta DPi Cadillacjével, amely a KYB sportautókba szánt elektronikus szervokormányával (S-EPS) hasított át a célvonalon.

Csapatát Jordan Taylor, Renger van der Zande, Kamui Kobayashi és Fernando Alonso alkotta. A Wayne Taylor Racingnek, amely először 2017-ben nyerte meg a versenyt, három év alatt ez volt a második győzelme.

Daytona az IMSA WeatherTech SportsCar bajnokság szezonnyitó állomása, egyúttal Észak-Amerika legrangosabb autóversenye. A 24 órás versenyt a daytonai nemzetközi versenypályát sújtó eddigi leghevesebb esőzések miatt tíz perccel le kellett rövidíteniük a szervezőknek. Fernando Alonso mindössze két körrel a verseny vége előtt, egy előzéssel biztosította be győzelmét.

A korábbi F1-es versenyző 2018-ban már megnyerte a LeMans 24 órás versenyét; és ő a harmadik olyan F1-es pilóta, aki megszerezte az első helyet a daytonai állóképességi versenyen. A következő kihívás a májusi Indy 500 lesz számára, és ő lehet az első pilóta, aki hármas győzelmet szerez. A csapat tulajdonosa, Wayne Taylor eddig négy alkalommal nyerte meg a daytonai 24 órás versenyt.

A KYB Corporation elkötelezett mérnökei nagy tapasztalattal rendelkeznek a motorsportokhoz szükséges, kiemelten specifikus termékek kifejlesztésében. A járművek igen nagy igénybevételnek vannak kitéve ebben a versenykörnyezetben, ami világszínvonalú pontosságot és minőséget követel meg. A KYB elektronikus szervokormányait széles körben használják a motorsportokban, különösen olyan állóképességi megmérettetéseken, mint a LeMans 24 órás versenye. A KYB felfüggesztéskomponenseiben számos további motorsportcsapat is megbízik világszerte.