A KYB megerősíti kapcsolatát a WRX-szel

A JC Raceteknikkel együtt a KYB is új vállalkozásba kezd a Ralikrossz-világbajnokságon 2020-ban. A KYB Team JC zászlaja alatt versenyző svéd csapat az egyéni és a csapat bajnoki cím megszerzését is megkísérli a FIA World Rallycross bajnokságon.
 
Robin Larssont, a svéd pilótát már leszerződtették a csapatba, ahogy a litván pilótát, Janis Baumanist is. Mindketten a legújabb Audi S1 Supercar modellt fogják vezetni. Az elmúlt szezonban a JC Raceteknik és Robin Larsson megnyerte a FIA Európai Ralikrossz-világbajnokságát, valamint a RallyX Nordic címet is. Janis Baumanis már négy szezonnyi tapasztalattal rendelkezik a World RX kapcsán, ugyanis tavaly két dobogós helyezést ért el.
  
Az EKS-szel és a JC Raceteknik csapatával együtt a KYB tovább fog dolgozni a csúcskategóriás ralikrossz lengéscsillapítók fejlesztésén, folytatva a tavaly megkezdett technikai együttműködést. A csapat megvásárolt öt Audi S1 EKS RX Supercar modellt az EKS-től és kettőt a World RX-en, kettőt pedig az Euro RX-en fog bevetni. Valamennyi autóba KYB szervokormányt szereltek.

„Fantasztikus érzés, hogy két pilótával is indulhatunk a világbajnokságon, régóta álmodoztam erről. A KYB-nak köszönhetően KYB Team JC-ként indulhatunk és folytathatjuk technikai együttműködésünket az EKS-szel. Ez a befektetés jó lehetőség minden fél számára, amely lehetővé teszi, hogy együtt fejlődjünk tovább. Ez nagyszerű lesz az egész csapatnak, és az Euro RX pilótáinknak is előnyére válik” mondta Joel Christoffersson, a JC Raceteknik csapatfőnöke.Baumanis azt mondta: „Izgatottan várom az új szezont egy teljesen új csapattal. A JC Raceteknik és Robin bemutatták múlt évben, hogy jó tempót diktáltak az Euro Rx-en, ezért úgy gondolom, hogy idén két jó autóval még erősebbek leszünk a World RX-en. Alig várom, hogy beszállhassak a legújabb EKS Audiba, amely a KYB legújabb lengéscsillapítóival van felszerelve. Egyértelmű, hogy Robin jobban ismeri nálam az autót, de remélhetőleg a lehető leghamarabb felveszem vele a tempót”.