A KYB és a Team JAOS részt vesz az Asia Cross Country Rally-n

A KYB Corporation szponzorálja a Team JAOS-t, amely részt vesz a hétvégén kezdődő Asia Cross Country Rally-n (AXCR).

Az AXCR 1996-ban kezdődött és 2001. óta a FIA tanúsított rally-je. Ez a legnagyobb cross country rally esemény Ázsiában, és a „Kelet Párizs-Dakarja” néven ismert. Az AXCR számos járművezetési ágat, motorkerékpárokat, quadokat, oldalkocsis motorkerékpárokat és 4×4-es járműveket foglal magában, amelyek többsége a benzin, dízel és az elektromos osztályokba tartozik.

A Team JAOS járműve egy Toyota Double Cab HILUX REVO (Revo / Toyota: Hilux) 2.8 G. A jármű speciálisan tervezett KYB lengéscsillapítókkal fut.

A járműnek két pilótája van. Elsőként a 30 éves japán Tomonori Noto, aki 10 évesen kezdett versenyezni. Attól kezdve folyamatosan versenyzett, és 2015-ben csatlakozott a JAOS csapathoz. Másodikként a 40 éves japán Kazuhiro Tanaka, aki a gépészmérnöki egyetemi diplomát szerzett. 2001-ben kezdett el dolgozni a KYB-nél, és 2015-ben csatlakozott a JAOS szervizszemélyzetéhez a csapat segítésére az AXCR-en. 2017-ben a JAOS navigátora lett.

Az AXCR 2018 Thaiföldön kezdődik és Kambodzsában fejeződik be, a Siem Reapen, Kambodzsa legnépszerűbb turisztikai helyszínén áthaladva. A 2200 km-es rally hat szakasz között terül el, és a vezetési és navigációs készség, a kitartás és a csapatmunka, valamint a négykerékhajtású járművek előkészítésének, tartósságának és szívósságának próbája.

A KYB az elmúlt néhány évben partnerségre lépett a Team JAOS-szal, partneri kapcsolatuk reményteljesen épít a korábbi eredményekre, eddigi legjobb eredményük az 5. helyezés. A verseny alatt előrehaladásuk a KYB közösségi média csatornákon követhető.