A KYB együttműködése az újgenerációs moduláris EV platformban

A KYB Corporation stratégiai partnerséget hozott létre az izraeli EE Automotive (REE) céggel, amely megkereste a KYB-t, hogy kifejlesszék a leendő elektromos járműveik (EV) platformjainak felfüggesztését.

A KYB-nak páratlan fél-aktív és aktív felfüggesztési rendszere van, és ezek fellendítik a REE újgenerációs EV platformját. Ez tervezési szabadságot és költséghatékony, méretezhető megoldásokat biztosít az e-mobilitás számára. A KYB felfüggesztési ismereteinek és a REE úttörő technológiájának kombinációja az elektromos járművek platformjain forradalmasítani fogja az elektromos járművek tervezését.

A REE azon dolgozik, hogy ne csak a felfüggesztés, hanem a fékrendszer, a kormányzás és az e-motor is együttesen kerüljön a kerékívbe. A KYB részvétele a projektben a „keréken belüli” felfüggesztés. Ez a REEcorner™ elnevezést kapta – mindegyik sarok teljesen független, és a csúcstechnológiás REEboard ™ ECU által működik, fejlett x-by-wire technológiát vezérelve. A technológia rendkívüli modularitást tesz lehetővé, mivel minden kanyar a jármű bármely követelményéhez igazítható, ami optimális kompatibilitást, hatékonyságot és költséget eredményez.

A REEboard™ egy teljesen lapos, méretezhető és moduláris platform. Korlátlan karosszéria-konfigurációkat tesz lehetővé teljes tervezési szabadsággal és a tér nagyobb hatékonyságával. Mivel nem szükséges új platformot tervezni minden járműtípushoz, ez jelentős költségeket és időt takarít meg. Nagyobb térfogatot biztosít kisebb alapterületen, hogy több akkumulátort szállítson az alvázon belül.

Ez a partnerség az első alkalom, hogy a KYB EV platformok kapcsán együttműködik egy technológiai céggel. Kazunori Masumoto, a KYB Automotive Component Business Division mérnöki központjának vezérigazgatója elmondta: „A KYB-nak óriási tapasztalata van a fejlett felfüggesztési rendszerek fejlesztésében és gyártásában. Örülünk, hogy együttműködhetünk a REE Automotive-val, és megoszthatjuk forradalmian új EV elképzeléseit egy olyan felfüggesztési alrendszer tervezésével, amely támogatja a jövő mobilitási ökoszisztémájának szükségleteit”.

A REE társalapítója és vezérigazgatója, Daniel Barel megjegyezte: „Az REE örömmel köszönti a KYB-t a globális stratégiai autóipari partnerek egyedülálló hálózatában, amely világszínvonalú szakértelmet nyújt a fejlett felfüggesztési rendszerek terén. A KYB technológiája kulcsfontosságú szerepet játszik az újgenerációs EV szerkezetünk gyors fejlődésében, amely az elektromos járművet egy teljesen lapos, méretezhető és teljesen moduláris platformmal gondolja újra, és készen áll, hogy elhozza az e-mobilitás jövőjét.”