A KYB BIZTONSÁGI VR-VIDEÓT TESZ KÖZÉ

A KYB Europe új VR-videójával innovatív megoldást talált az elhasznált lengéscsillapítók veszélyeinek bemutatására.

A nézők különleges VR-szemüveggel nézhetik meg a videót, amelyben termékteszttel hasonlítunk össze egy új és egy elhasználódott lengéscsillapítót. A videó a YouTube által kínált új, magával ragadó virtuális valóság módot használja, és lehetővé teszi, hogy a néző bármilyen irányba elfordítsa a fejét, mintha az autóban ülne a sofőr mellett.

A videóban két egyforma jármű látható, amelyek két-két manővert hajtanak végre. Az egyik jármű 80 000 kilométert futott és lengéscsillapítói elhasználódtak, a másik új KYB gátlókkal van szerelve. Az első teszt a szlalom: a teszt során azt vizsgáltuk, hogy 50 km/h sebesség mellett a jármű mennyire kormányozható és irányítható. A második teszt során a sofőr 70 km/h sebességről vészfékezik.

A néző egyértelműen láthatja a különbséget a tesztek során: az új lengéscsillapítókkal szerelt autóban a sofőr testhelyzete és a jármű kormányozhatósága is sokkal jobb. A vészfékezős tesztben az új gátlókkal szerelt jármű majdnem egy teljes autóhosszal előbb áll meg, mint a másik autó. Ez több mint egy átlagos gyalogátkelőhely szélességének a fele, vagyis a különbség a két esetben az, hogy a jármű biztonságosan megáll vagy nekiütközik valaminek. A videó többször megáll – az ilyenkor felrajzolt mérések jelzik, hogy az új lengéscsillapítók mekkora különbséget jelentenek.

Jordan Day, a KYB Europe marketingmenedzsere így mesél a videóról: „Én vezettem a teszt során a járművet, és meglepve tapasztaltam, milyen drámai volt a különbség az irányíthatóság és a kormányozhatóság tekintetében az új lengéscsillapítók javára. Arra kérem az autószerelőket, figyeljenek, hogy mikor kell cserélni a lengéscsillapítókat, és a videó segítségével mutassák be ügyfeleiknek az elhasználódott gátlók jelentette veszélyeket.”

A KYB a virtuális valóság videót helyi iparági kiállításokon és vásárlói találkozókon fogja bemutatni a következő hónapokban. A műhelyeknek Cardboard VR-szemüveget biztosítunk, hogy ügyfeleik élvezhessék a 360 fokos nézői élményt. További információért látogasson el a vr.kyb-europe.com oldalra.