A KYB betekintést nyújt az Intelligens Csillapítás-szabályozásba

A KYB Intelligens Csillapítás-szabályozó felfüggesztési rendszere a KYB által kifejlesztett legújabb innovatív technológia, amelyet számos rangos járműnél használnak. Európában a PSA használja a DS 7 Crossback gépjárműveken DS Active Scan Suspension néven. A Peugeot 508-ba és a 2021-ben piacra kerülő új DS 9-be is beszerelik. Japánban a Lexus LS és LC, valamint a Toyota Crown és Avalon modelleken érhető el.

Ez az intelligens technológia egy monokamerát használ a szélvédő mögött, amely elemzi az út profilját és elküldi azt az IDC elektronikus központi egységének. Négy magasságérzékelővel és három gyorsulásmérővel működik a jármű reakcióinak mérésére, beleértve a sebességet, a fékezést és a kormányzási szöget.

A vezérlőegység folyamatosan kiszámítja az optimális lengéscsillapító beállításokat az esetleges rendellenességek enyhítésére, javítva a kényelmet, hogy egyedi és sima vezetési élményt nyújtson. Ezt egy valamennyi rezgéscsillapítón elhelyezett, megfelelő mágnesszeleppel teszi meg, amely beállítja a felső és alsó tér közötti belső nyomást, így egyedileg szabályozható a nyomás és a visszaugrás mind a négy keréken.

A tesztelés azt mutatja, hogy az előnyök különösen a hátsó üléseknél észrevehető a szkennelő rendszer által, amely csökkenti a bukkanóknál fellépő lengéseket. Ez csupán a vezetési kényelem fejlődésének tűnhet, azonban a biztonságra is pozitív hatást fog gyakorolni. A gördülékenyebb vezetés azt jelenti, hogy mind a négy kerék jobban fog tapadni az úthoz, lehetővé téve a biztonságosabb kormányzást és fékezést. A könnyedebb vezetés a gépjárművezető fáradságát is csökkenti.

Juan Carlos Diez, a KYB Europe Aftermarket ügyvezető igazgatója kifejtette „Ez az eredeti berendezésrendszer a KYB kutatási és fejlesztési mérnökei által létrehozott világszínvonalú technológiai fejlődés újabb remek példája itt Európában és a Japánban található központunkban”.