A KYB bemutatja második VR-videóját

A KYB Europe bemutatja második VR-videóját, amelyben a nézők megtapasztalhatják, hogy milyen élményt jelent egy FIA World Rallycross-szuperautó utasülésén ülni.

A film az EKS Audi Sport csapattal együtt készült, amelyet a KYB a 2014-es megalakulása óta szponzorál. Az Audi S1 RX Quattro a KYB elektromos szervokormányát használja precíziós kormányzáshoz és irányításhoz.

A videóban Mattias Ekström, az EKS tulajdonos-vezetője kalauzolja végig virtuális utasát. A sisak felvétele után a nézőnek be kell ülnie Ekström mellé az utasülésre, hogy utána a rigai Biķernieki pályán róják együtt a köröket. Az Ekström vezette versenyautó álló helyzetből akár 100 km/órára képes felgyorsulni, mindössze 2,5 másodperc alatt. Az autó Rigában elért legnagyobb sebessége 150 km/óra volt, amelyet egy hatalmas, 35 méter hosszú, 1,5 méter magas ugrás követett. A legkisebb sebesség 50 km/óra volt az ugrás után, kanyarodáskor. Ekström legnagyobb nehézségi gyorsulása 1,6 oldalirányú g volt közvetlenül a második ugrása után.

A videó megtekintése VR-headsettel, 360°-os módban a legjobb élmény. A KYB Europe az új videót az előző KYB biztonsági videóval együtt, a 2019-es európai vásárokon mutatja majd be a nagyközönségnek. A videó megtekintésekor a nézők bármelyik irányba forgathatják fejüket, így teljes panorámás nézetben kísérhetik figyelemmel az eseményeket. A videó okostelefonon, a YouTube alkalmazásban megnyitva nézhető meg. A néző a telefonja mozgatásával tudja megváltoztatni a képernyőn a megtekintés szögét. A videó számítógépen is lejátszható: a képernyő az egeret mozgatva bármilyen szögben körbeforgatható.

A WRX 2014-ben indult, és 12 kétnapos versenyhétvégéből áll, szerte a világon. Pályáit a rally és a körpályás autóversenyek pályái ihlették. A versenyzőknek egy rövid, kiélezett versenyben kell bizonyítaniuk, amely egy murvás-aszfaltos pályán zajlik. Az EKS Audi Sport jelenleg a 2. helyen áll a táblán a szezon utolsó, november 24-én és 25-én megrendezendő versenye előtt.

A videó a vr.kyb-europe.com oldalon érhető el.