A KYB bemutatja a „Twin-Zero” gyártási kihívást

A spanyolországi Los Arcosban működő KYB Advanced Manufacturing (KAMS) a KYB három európai lengéscsillapító gyártóüzemének egyike, amely elindította az egyedi és érdekes „Twin-Zero” projektet. A KAMS eredeti alkatrész termékeket gyárt a Stellantis: DS, Peugeot, Citroen; Audi, VW, Skoda, Renault; gyártók számára, illetve az európai utángyártott termékek piacára.

A projekt célja a gyártósor digitális ikertestvérének létrehozása az anomáliamentesség elérése, valamint a prediktív karbantartás, a késztermékek és a nyersanyagok nyomonkövethetősége érdekében. Mindemellett szintén célkitűzés a fenntarthatóbb gyártási folyamatok és végtermékek elérése.

Az innovatív projekt elvégzéséhez a KAMS különböző partnerekkel működik együtt, továbbá a navarrai kormány támogatását is megkapta a 2022-2024. között megvalósuló stratégiai kutatás-fejlesztési projektek keretében.

A projekt 2022 júliusában indult, és a tervek szerint 2024 decemberének végén ér véget. Rendszeres támogató, műszaki dokumentációra van szükség.

A projekt jelenlegi, kezdeti fázisában a csapatok a gyártósor teljes folyamatának elemzésén dolgoznak, és olyan új adatgyűjtő rendszereket tesztelnek, mint a mesterséges látás vagy a fejlett érzékelés. Mivel a „Twin-Zero” projekt kifejezetten hosszú, több mérföldkőre van bontva, ahol az elért haladást be fogják mutatni.

Juan Carlos Díez, a KYB Europe utángyártott termékek részlegének ügyvezető igazgatója kifejtette: „Jelenleg a KAMS a KYB globális hálózatának egyetlen gyára, ahol ezzel a módszerrel elemzik a gyártási folyamatokat. Izgatottan várjuk az innovatív kísérlet előrehaladását és eredményeit, szeretnénk megtanulni, hogyan fejlődhet tovább a KAMS és a világ többi részén lévő 13 gyárunk, és hogyan részesülhetnek az elért eredményekben az utángyártott termékeket forgalmazó ügyfeleink.