A KYB bemutatja a motorkerékpárokhoz tervezett Actimatic Damper System lengéscsillapító rendszert

A KYB vállalat bejelentette a KYB Actimatic Damper System lengéscsillapító rendszer (KADS) tömeggyártásának megkezdését.

A KADS egy elektronikusan vezérelt, félaktív felfüggesztési rendszer motorkerékpárokhoz, amely integrálja a irányítástechnológiát és a hidraulikus technológiát.

A KYB bemutatja az eredeti elvét, a „Ground-Hook” elvet, amellyel a motor vezetője úgy érezheti, szinte az úttesthez tapad – olyan biztonságérzetet nyújt, mint egy gumiabroncs. Segíti a vezető készségeit és támogatja a lehető legjobb stabilitást és irányítást.

A KADS-rendszer a Yamaha Tracer 9 GT motorkerékpárra lesz felszerelve, amely sportos teljesítményt és kényelmes utazást biztosít. A teljes mértékben beállítható első és hátsó elektronikus felfüggesztést a hattengelyes inerciális mérőegység (IMU) és a Motorvezérlő egység (ECU) kezeli. A Felfüggesztésvezérlő egység (SCU) kiszámítja az optimális beállításokat a felfüggesztés lengéscsillapításához. A lengéscsillapítás beállításait a mágnestekercs azonnal módosítja, így egyenletes és biztonságos vezetést érhet el, a terheléstől és a vezetési körülményektől függetlenül. Az üzemmódot a TFT felületen lehet beállítani.

Ez a felfüggesztési rendszer stabil lengéscsillapítási erőt biztosít, amikor a felfüggesztés dugattyúja lassabban mozog, ezzel hozzájárul a motorkerékpár viselkedésének stabilizálásához álló helyzetből induláskor, illetve az alváz viselkedésének stabilizálásához gyorsuláskor, fékezéskor és forduláskor. Az elektronikusan vezérelt rendszer vezérli az első villa visszapattanó és kompressziós csillapítását, illetve a hátsó villa visszapattanó csillapítását. A hagyományos felfüggesztésekhez képest ez a korszerű felfüggesztés sokkal szélesebb körű csillapítási erőt generál, és képes azonnal reagálni a változó vezetési körülményekre az optimális kezelési teljesítmény eléréséhez.

Európában legjobb autóipari felfüggesztéseket gyártó KYB szintén világelső a motorkerékpár-felfüggesztések területén, ideértve a lengéscsillapítókat, a hátsó rugós felfüggesztéseket és az első villákat.

A „KADS” és az „Actimatic Damper System” a KYB védjegyei.