A KYB az automatizált vezetés területét kutatja

A KYB kutatás-fejlesztési mérnökei az integrált lengéscsillapító / szervokormány vezérlőrendszer fejlesztésén dolgoznak, amely elősegíti a kényelmes és biztonságos automatizált vezetést.

A lengéscsillapítók és a szervokormány összekapcsolásával az integrált vezérlőrendszer lehetővé teszi a jármű továbbfejlesztett mozgásvezérlését. A kifejlesztett technológia elnyomja a kilengést (elforduló mozgás az elfordulási irányban).

A térképadatokból származó vezetési útvonal információit, illetve az automata vezetés során gyűjtött egyéb adatokat felhasználva előrejelzi a jármű elkövetkező mozgását és rezgését, ennek alapján vezérelve a kormánykereket a kilengés nélküli, optimális vezetés érdekében. Továbbá amikor a jármű egyenetlen útfelületen (lépcsős terepen, bordákon, kisebb mélyedéseken, stb.) halad, a rendszer a lengéscsillapítók rezgését használja a jármű kilengésének előrejelzéséhez, és úgy vezérli a szervokormányt, hogy az ellensúlyozza a kilengést.

A kilengés várhatóan 50 %-kal csökken, amikor a jármű néhány centiméteres emelkedésen halad keresztül, amelynek köszönhetően csökken a kilengés és a következésképpen alkalmazott túlkormányzás okozta autóbalesetek száma.

A rendszer hatékonyságát egy tesztautóba való beszereléssel ellenőrizték, amelyet a KYB Japánban lévő, korszerű fejlesztés-kutatási központjában vezettek – a fejlesztések a dizájnnal és a termékekben történő alkalmazás megerősítésével fognak folytatódni.

Jordan Day, a KYB Europe marketing-menedzsere kifejtette, hogy „az automatizált vezetés a járműipar kutatás-fejlesztési részlegének jelentős területe, és a KYB világszínvonalú mérnökei kiemelt figyelmet fordítanak a kormányzási és felfüggesztési alkatrészek szerepének fejlesztésére annak érdekében, hogy a vezetéstechnológia következő nagy lépése a lehető legbiztonságosabb legyen”.