A JAOS csapat sikere Ázsiában

A múlt héten rendezték meg az idei Asia Cross Country Rally versenyt, amely a thaiföldi Pattajából indult, és 2200 km-rel később, Mianmar fővárosában ért véget. A JAOS (Japán Offroad Service) csapata a T1G osztályban 1. helyen, összesítésben pedig a 7. helyen zárt.

A JAOS csapatát a KYB szponzorálja. A csapat Toyota Double Cab Hilux Revója speciális KYB lengéscsillapítóit vállalatunk mérnökei fejlesztették ki, és szervizelési feladatait is ők látták el a verseny során. A JAOS a verseny minden szakaszában 1. helyen végzett saját osztályában. Az utolsó szakaszt teljesítette a legjobb befutóval, így összesítésben az előkelő 4. helyen zárt. A csapat teljes versenyideje 11:31:17 volt.

Az ázsiai ralibajnokság 1996-ban indult, és 2001-ben vált a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) által hitelesített versennyé – Ázsia legnagyobb terepraliversenye, amely a „kelet Párizs–Dakar versenyeként” is ismert. A raliversenyeken a vezetési és navigációs képességek, valamint a kitartás és a csapatmunka mellett a négykerékhajtású járművek tartósságát és erejét is próbára teszik. Az út különféle terepeken, dzsungeleken, mocsaras részeken, folyókon és sivatagokon át vezet. Az elmúlt években a természet szinte minden arcát megmutatta, és ez alól az idei év sem volt kivétel: a csapatoknak olyan súlyos esőzésekkel és árvizekkel kellett megküzdeniük, hogy törölni kellett a 4. szakaszt a versenyből.

Az osztályban elért győzelem a KYB felfelfüggesztéseinek megbízhatóságáról és tartósságáról és a JAOS által módosított Toyota Hilux kivételes strapabírásáról tanúskodik. Külön gratulálunk a Tomonori Noto és Kazuhiro Tanaka párosnak, valamint a JAOS és a KYB közreműködő mérnökeinek a teljesítményükért!