Ralio komandos projektas

„KYB Corporation“ Japonijoje inicijavo ralio komandos sukūrimo projektą. Komanda dalyvauja Japonijos ralio čempionate, tokiu būdu prisidedant prie projektavimo inžinierių mokymo, didinant įmonės darbuotojų motyvaciją ir skatinant naujų produktų kūrimą.

Komandos pavadinimas yra „Kayaba Rally Team“, o automobilis paženklintas senu „KYB“ logotipu, kadangi dizainas paremtas „grįžimo prie ištakų“ koncepcija. Komandą sudaro nariai, pateikę paraiškas dalyvauti atvirame konkurse ir vadovaujant projekto vadovui Matsushita („KYB“ motosporto padalinio inžinieriui) inžinieriai ir mechanikai tobulina savo įgūdžius. Automobilis yra „Toyota GR Yaris“, turintis 1,6 litro turbininį variklį, jame naudojami „KYB“ amortizatoriai.

Japonijos nacionalinis ralio čempionatas (AJRC) yra aukščiausio lygio nacionalinės ralio varžybos šalyje ir jis yra sertifikuotas kaip Tarptautinės automobilių sporto federacijos (FIA) regioninis čempionatas. Vairuotojai ir vairuotojai porininkai / šturmanai varžosi važiuodami daugybe kelių su skirtinga danga ir įvairiomis oro sąlygomis, siekdami laimėti trofėjų. Etapai rengiami visoje šalyje –nuo Hokaido šiaurėje iki Kiūšiū pietuose.

Iki šiol komanda daug išmoko ir kiekvienose lenktynėse susidūrė su įvairiais iššūkiais bei juos įveikė. Paskutinės sezono lenktynės vyks spalio 13-15 dienomis Japonijoje, Takajamoje. Daugiau informacijos apie komandą ir automobilį rasite apsilankę „KYB Sport“ interneto svetainėje: http://l.ead.me/kayaba-rally.

Amortizatorių bandymai motosporto aplinkoje yra svarbi inovatyvių produktų kūrimo dalis. Pavyzdžiui, „KYB ProsmoothTM“ buvo sukurti atliekant vairavimo bandymų seriją naudojant iki 600 skirtingų alyvos ir komponentų derinių, kad būtų galima surinkti didžiulį duomenų kiekį, kartu mūsų kvalifikuotiems bandymų inžinieriams parengus vertinimo ataskaitas. Jie pagamino įvairių charakteristikų amortizatorių hidraulinį skystį ir slankiąsias dalis, daug kartų keisdami komponentus ir atlikdami transporto priemonių fizinį įvertinimą. Tai pagerino lenktyninių amortizatorių eksploatacines savybes ir suteikė mūsų inžinieriams pažangiausio produkto tolesnio tobulinimo įžvalgų. Ši „ProsmoothTM“ technologija dabar naudojama visame pasaulyje gaminant originalią įrangą – amortizatorius.