Pristatytas iš esmės naujas nekenksmingas aplinkai hidraulinis amortizatorių skystis

KYB atskleidė savo planus, susijusius su visiškai nauju aplinkai nekenksmingu hidrauliniu skysčiu „SustainaLub“.

Amortizatoriai yra itin svarbūs, nes stabilizuoja automobilio judėjimą pasitelkdami hidraulinį slėgį ir trintį. Svarbus vaidmuo šiame procese tenka ir hidraulinei alyvai. Be jos amortizatorius negali efektyviai veikti. Įprasti hidrauliniai skysčiai yra kuriami remiantis ilgamečiais tyrimais, praktine patirtimi ir pažangiomis technologijomis, tačiau daugelis pagrindinių jų komponentų yra iš naftos gaunamos bazinės alyvos. Naujojo „SustainaLub“ kūrėjai siekė pateikti į rinką aplinkai visiškai nekenksmingą amortizatorių hidraulinį skystį, kurio sudėtis leidžia išvengti rizikos aplinkai, kurią kelia nafta. „SustainaLub“ yra tvarus, anglies junginių požiūriu neutralus perdirbamas produktas. Pateikti šį skystį rinkai planuojama 2026 metais.

KYB – specializuota pasaulinė hidraulinės įrangos gamintoja – jau seniai veikia produktų, skirtų pagerinti ir palaikyti automobilių saugą ir komfortą, gamybos srityje. Pasitelkdami šią patirtį, stengiamės užtikrinti mūsų produktų poveikio aplinkai pusiausvyrą be įtakos jų eksploatacinėms savybėms ar patikimumui. Hidraulinis skystis „SustainaLub“ ne tik gerina slopinimo jėgos vožtuvų manevringumą ir stabilumą, bet kartu leidžia patirti trinties kontrolės technologijomis pagrįstų produktų, kaip antai „KYB Prosmooth®“ amortizatoriai, teikiamą pojūtį. „Prosmooth®“ atveju vidinė amortizatoriaus trintis yra kontroliuojama pasitelkus naujai sukurtas slankiosioms dalims skirtas medžiagas ir kaitomų hidraulinio skysčio priedų reguliavimo technologiją. Šis gaminys užtikrina sklandų važiavimą ir saugų judėjimą posūkiuose.

Šis naujas skystis, kuriame iš naftos gaunamą bazinę alyvą pakeitė natūraliai gaunama bazinė alyva, yra dar vienas žingsnis link neutralumo anglies junginių požiūriu. Jis sugeria CO2 iš atmosferos kultivuojant bazinei alyvai gaminti naudojamus augalus ir sumažina CO2 emisiją transportavimo metu. Remiantis „ECOmark“ sertifikavimo standartu (OECD301), šio skysčio biologinis skaidomumas siekia 60 ir daugiau procentų. Bazinė alyva ir sudedamosios priedų medžiagos yra perdirbamos, todėl poveikis aplinkai ilgainiui yra sumažinamas.

Visi nauji KYB produktai jų patikimumo požiūriu yra vertinami Japonijoje įsikūrusiame KYB produktų plėtros centre. Kruopštus eksploatacinių savybių ir kokybės vertinimas apima tiek stendinius, tiek faktinius transporto priemonių bandymus mūsų moderniausioje bandymų trasoje. Išskirtinė šios mūsų amortizatorių srityje besispecializuojančios įmonės sukurtos hidraulinės alyvos formulės savybė yra jos unikalumas.

KYB komanda, dalyvaujanti Japonijos ralio čempionato JN-2 klasėje, pradėjo naudoti „SustainaLub“ savo automobiliuose nuo 6-ojo etapo. Ji ištyrė ir patikrino šio skysčio eksploatacines savybes bei veiksmingumą atšiauriomis lenktynių sąlygomis (daugiau informacijos apie tai žr. https://kybsport.com/teams/kayaba-rally-team). Be to, „SustainaLub“ buvo išbandytas pirmajame LEXUS ROV automobilyje su vandeniliniu varikliu, kuris buvo naudojamas LEXUS ROV (angl. Recreational off-Highway Vehicle) koncepcinių automobilių klientų patirties programoje. Sukaupti duomenys taip pat prisideda prie technologijų tobulinimo ir siekio pritaikyti jas ateityje bei padeda kurti anglies dvideginio požiūriu neutralią visuomenę.

ROV koncepciniame modelyje yra sumontuotas pirmasis „Lexus“ vandenilinis variklis, sukurtas siekiant suteikti išskirtinę vairavimo patirtį, kuri įprastuose lengvuosiuose automobiliuose yra tiesiog negalima. Įgyvendinti šį siekį leido kompaktiškas kėbulo dydis ir išskirtinės visureigio galimybės. Vandeniliniu ROV koncepcijos varikliu siekiama subalansuoti aplinkos suvokimą ir suteikti jaudinančią vairavimo patirtį. ROV koncepcijos automobiliuose pasitelkiamos mažo poveikio aplinkai technologijos, kurias teikia tą pačią viziją puoselėjančios partnerių įmonės, kaip antai KYB.

Naftos pagrindu pagamintą alyvą KYB amortizatoriuose pakeitus šiuo naujuoju hidrauliniu skysčiu, per metus bus sutaupyta iki 15,6 milijono litrų alyvos.

Ateityje KYB ketina taikyti šią technologiją visiems hidrauliniams gaminiams, kurie yra skirti skatinti visuomenės sąmoningumą tvaraus judumo srityje. Siekis pagerinti važiavimo komfortą ir automobilių valdymo stabilumą jau kuris laikas yra įrašytas į specializuotos hidraulinės įrangos gamintojos KYB darbotvarkę. Tad KYB ir toliau sieks savo produktų eksploatacinių savybių ir patikimumo pažangos bei teiks išskirtinį dėmesį kuo mažesniam jų poveikiui aplinkai.