Pažangiausi sprendimai: KYB tyrimų ir plėtros apibendrinimas

Daugiau nei 100 metų KYB patirtis projektuojant ir gaminant hidraulinius komponentus siejasi su patirtimi ir plačiomis žiniomis. Tai apima kvalifikuotų vairuotojų atliekamą fizinį komforto ir vairavimo charakteristikų vertinimą, šiuolaikinę technologiją transporto priemonės elgsenai prognozuoti kompiuterinėmis simuliacijomis, statistinę analizę ir daugiau. Dabar, siekiant pagreitinti ir pagerinti kuriant, bandant ir gaminant produktą surinkto didžiulio duomenų kiekio analizę, KYB naudoja naujos kartos dirbtinį intelektą (AI).

Paklausėme KYB tyrimų ir plėtros komandos apie dirbtinį intelektą ir keletą kitų naujausių technologinių pokyčių:

Kaip KYB naudoja dirbtinį intelektą (AI) amortizatorių technologijos plėtroje?

Technologijos srityje svarbu surūšiuoti didžiulį duomenų kiekį ir paversti juos techninės svarbos informacija. Norėdami tai padaryti, greitam, saugiam ir ekonomiškam didžiulių duomenų kiekių rinkimui, analizei ir atvaizdavimui, KYB Skaitmeninių transformacijų tobulinimo departamentas kuria IoT platformą, kuri naudojasi debesų technologijomis. Naudojame AI technologiją kaip pagrindinę platformos dalį.

Dirbtinis intelektas nėra technologija, kurioje įvedus duomenis paaiškės vartotojo reikalaujama informacija. Dirbtinio intelekto stiprioji pusė yra efektyvus ir tikslus būtinų parametrų išskyrimas iš didžiulio duomenų kiekio. Todėl, remiantis ilgamete KYB patirtimi ir žiniomis, būtina pasirinkti kruopščiai atrinktą informaciją įvedimui. Supratome, kad amortizatoriuje reikia atkreipti dėmesį į atliekamų ciklų kiekį, kai stūmoklio kotas keičia kryptį, taip pat į didelį spyruoklės suspaudimo/pratęsimo dažnį greičio didinimo metu. Šiose vietovėse galime naudoti AI, kad iš „transporto priemonės posūkio duomenų“ gautume atitinkamus vairavimo sistemos parametrus, o iš „važiavimo nelygiu keliu duomenų“ – sukibimą su keliu.

„KYB ProsmoothTM“ technologija ir papildoma hidraulinės alyvos srauto reguliavimo technologija.

Naudojant iki 600 skirtingų hidraulinės alyvos ir komponentų derinių mūsų komanda atliko važiavimo tyrimus, taip siekiant surinkti didžiulį kiekį duomenų, kartu su kvalifikuotų bandymų inžinierių vertinimo ataskaitomis. Paruošėme skirtingų charakteristikų amortizatoriams skirtą hidraulinę alyvą bei slidžiąsias dalis, daug kartų pakeisdami elementus, fiziškai įvertindami transporto priemones atsižvelgdami į klientų skonį ir reikalavimus.

Siekiant nustatyti santykį tarp bandymų stende, atskirų komponentų įvertinimų ir elementų įvertinimų, buvo išanalizuotas skirtumas tarp fizinio įvertinimo ir faktinio transporto priemonės elgesio. Nustatėme pagrindinę vairavimo įspūdžiams įtakos turinčių trinties charakteristikų priežastį, o tai prisidėjo prie „KYB ProsmoothTM“ technologijos įvedimo į rinką. Amortizatoriuose vidinė trintis kontroliuojama naudojant naujai sukurtas medžiagas, iš kurių gaminamos slydimo dalys, ir papildomas kintamo hidraulinės alyvos srauto reguliavimo technologijas. Šis produktas suteikia puikų komfortą važiuojant, taip pat puikiai sukimba ir stabilizuojasi posūkiuose.

Vairavimo, transporto priemonės valdymo ir sukibimo su keliu parametrų gerinimą iš pradžių naudojo „KYB Motorsport“ departamentas, kur buvo pagerintas lenktyninių amortizatorių efektyvumas. KYB dirbtinio intelekto technologijos įvedimas reiškia, kad galime išbandyti dar daugiau, greičiau ir tiksliau rinkdami ir analizuodami reikalingesnius duomenis, suteikdami inžinieriams supratimą, kaip dar geriau tobulinti kiekvieną naujovišką produktą.

Kokios KYB manymu bus transporto priemonių gamintojų ateities tendencijos?

Didžiulis visureigių skaičius ir padidėjęs autonominių bei elektrinių transporto priemonių skaičius skatina transporto priemonių gamintojus pakeisti savo požiūrį į amortizatorius. Patogumas dabar tampa daugelio transporto priemonių gamintojų prioritetu. Be to, dėl padidėjusio efektyvumo ir transporto priemonių, kurios dabar yra visiškai elektrinės arba aprūpintos hibridinėmis technologijomis, skaičiaus, svorio mažinimas nebėra toks svarbus kaip prieš kelerius metus. Kaip matyti neseniai vykusiame KYB ir REE bendradarbiavime kuriant pakabą rate („in-wheel suspension”), elektrinių transporto priemonių atveju dėl akumuliatorių dydžio ir vietos, taip pat svarbus pakabos dydis.

Pagrindiniame transporto priemonių segmente galime numatyti pasyvių papildomų sistemų, tokių kaip ADC (nuo dažnio priklausančios sistemos) ir neseniai apdovanojimą pelniusios KYB bendradarbiaut su PSA sukurtos hidraulinių ribotuvų sistemos (progresyvios hidraulinės pagalvės) įdiegimą. Vidutinės klasės automobilių segmento tendencija būtų kintamas slopinimas (kintamos amortizatoriaus veikimo charakteristikos) paprastose konfigūracijose (2 slopinimo charakteristikos parenkamos automatiškai arba rankiniu būdu), tuo tarpu premium klasės automobilių aukštesnio segmento transporto priemonių sistemų atveju, , bus naudojami tokie sprendimai kaip KYB išmanioji slopinimo kontrolė („Intelligent Damping Control“), tendencija su 1 vožtuvu arba 2 vožtuvais (geriausias sprendimas) derinami su kelių nuskaitymo technologija, ką galima jau pastebėti paskutiniuose apibendrinimuose OE „KYB” su „Lexus“, „Toyota“ ir PSA.

Kitas žingsnis yra aktyvios pakabos, nors masinis šios technologijos diegimas nėra artima ateitis. Šie sprendimai turi daugybę funkcijų, įskaitant virpesių ir vibracijos kontrolę, transporto priemonės stabilizavimo kontrolę, kuri riboja šoninį, priekinį pasvirimą ir nuleidimą,  transporto priemonės valdymą vairavimo metu ir kėbulo aukščio valdymą, kad būtų užtikrintas maksimalus aerodinaminis efektyvumas.