KYB vykdo automatizuoto vairavimo tyrimus

KYB tyrimų ir plėtros inžinieriai dirba kurdami integruotą amortizatoriaus / vairo stiprintuvo valdymo sistemą, užtikrinančią patogų ir saugų automatizuotą vairavimą.

Įrengta valdymo sistema užtikrina pažangų transporto priemonės judėjimo valdymą susiejant amortizatoriaus ir vairo stiprintuvo veikimą. Ši sukurta technologija slopina siūbavimą (sukimosi judesį posūkio kryptimi).

Technologija paremta informacija apie važiavimo maršrutą, gauta iš žemėlapio, kartu su kita automatizuotai vairuojant surinkta informacija, siekiant nuspėti būsimą transporto priemonės judėjimą ir vibraciją, tada ji valdo vairo stiprintuvą, kad būtų pasiektas optimalus važiavimas be siūbavimo. Be to, net jei transporto priemonė važiuoja nelygiu paviršiumi (laipteliais, duobėmis, nedideliais įdubimais ir pan.), amortizatoriaus vibracija iš anksto numato transporto priemonės siūbavimą, o vairo stiprintuvas valdomas taip, kad būtų to siūbavimo išvengta.

Tikimasi, kad ši sistema 50 proc. sumažins siūbavimą, atsirandantį vienam ratui užvažiavus ant kelių centimetrų laiptelio, todėl sumažės avarijų, kurias sukelia siūbavimas ir dėl to atsirandantis perteklinis pasukamumas, rizika.

Šios sistemos veiksmingumas buvo patvirtintas sumontavus ją į bandomąją transporto priemonę, o tyrimai buvo vykdomi moderniausiame KYB eksperimentiniame centre Japonijoje. Technologijos plėtros darbai tęsiami kuriant ir tikrinant sistemos pritaikymą gaminiams.

„KYB Europe“ rinkodaros vadovas Jordan Day paaiškina: „Automatizuotas vairavimas yra didžiulė automobilių pramonės tyrimų ir plėtros sritis, o KYB pasaulinio lygio inžinieriai pirmauja kurdami vaidmenį, kurį vairavimo ir pakabos komponentai gali atlikti, kad kitas vairavimo technologijų šuolis būtų kuo saugesnis.“