KYB tiekia amortizatorius vandeniliu varomiems „Toyota Mirai“ automobiliams

Vandenilio kuro elementų (FCEV) varomame naujame antrosios kartos „Toyota Mirai“ automobilyje kaip originali įranga naudojami KYB amortizatoriai.

Pirmoji „Mirai“ karta į rinką paleista 2014 m. FCEV yra vandeniliu varomos transporto priemonės ir geriausias ekologiškas sprendimas, nes siūlo ilgą nuvažiuojamą atstumą („Mirai“ atveju iki 502 km) ir trumpą degalų papildymo laiką, be jokių išmetamųjų teršalų. „Mirai“ japonų kalba reiškia ateitį. Dešimtojo dešimtmečio pradžioje Japonijoje „Toyota“ pradėjo kurti kuro elementus ir parengė tokių transporto priemonių seriją, išbandant jas daugiau nei 1 600 000 km maršrute.

Siekiant geresnio automobilio valdymo, tinkamo stabilizavimo posūkiuose ir aukšto komforto bei saugumo vairuojant, buvo panaudota nauja pakabos sistema. „Mirai“ priekinėje viršutinėje ir galinės ašies apačioje yra daugiasvirtė pakaba. Siekiant neutralizuoti per didelį kėbulo pasvirimą taip pat buvo padidintas pakabos standumas priekyje ir gale. Tinkamas pakabos sureguliavimas pagerina stabilumą ir suteikia didelį pasitenkinimą vairuojant. Transporto priemonėje priekinėje ir galinėje ašyse sumontuoti nauji KYB amortizatoriai, kurie užtikrina puikias važiavimo savybes ir aukštesnį komforto bei saugumo lygį reaguodami į kiekvieną netgi menkiausią vairo judėjimą.

Nepaisant didelių vandeniliu varomų transporto priemonių gamybos sąnaudų, „Toyota“ pardavė daugiau nei 10 000 pirmosios kartos „Mirai“ automobilių ir ketina padidinti šį skaičių iki 30 000 su nauju modeliu. Naudodama mažesnius, lengvesnius, efektyvesnius ir pigesnius komponentus, „Toyota“ sumažino kuro elementų sistemos gamybos išlaidas 95 %, lyginant su pirmtaku.

„Atsižvelgiant į faktą, kad ES iki 2030 m. paleis 30 milijonų netaršių automobilių, o iki 2050 m. neutralizuos poveikį klimatui, KYB įsipareigoja bendradarbiauti su transporto priemonių gamintojais, kad suteiktų jų ekologiškiems projektams pasaulinės klasės pakabas“, – apibendrino Džordanas Dei (Jordan Day) „KYB Europe“ rinkodaros vadovas.