„KYB Team JC“ komanda paskelbta „Rallycross 2020“ čempione

Pirmą kartą „FIA World Rallycross Championship“ varžybose dalyvavusi Švedijos komanda „KYB Team JC“ tapo „World RX Team 2020“ čempione. Artimiausią varžovą ji aplenkė 16 taškų. „World RX Drivers“ varžybose švedų lenktynininkas Mattiasas Ekströmas užsitikrino antrąją vietą, o jo komandos draugas Robinas Larssonas buvo klasifikuojamas šeštoje vietoje.

Po išskirtinio aštuonių turų keturiose skirtingose šalyse sezono, paskutinis devintasis turas (kuris turėjo įvykti Niurburgringe, Vokietijoje) buvo atšauktas. Dėl galiojančių apribojimų ir surinkus daugiausiai taškų pirmajame etape, pasaulio čempione buvo paskelbta „KYB Team JC“ komanda.

Trasoje „KYB Team JC“ atstovavo du vairuotojai: buvęs RX pasaulio čempionas Mattiasas Ekströmas ir esamas „Euro RX“ bei „RallyX Nordic“ čempionas Robinas Larssonas. Svarbiausi komandai 2020 m. įvykiai yra pergalė antrajame sezono etape Höljese (Švedija) ir dvigubas apdovanojimas Rygoje (Latvija). Ekströmas pelnė dvi pergales per metus ir užėmė tris antrąsias vietas, tad galutinėje įskaitoje jis atsidūrė RX vairuotojų pasaulio čempionato antroje vietoje. Tai nuostabus rezultatas, atsižvelgiant į tai, kad jis paskutinę minutę pakeitė Janį Baumanį, kuris, deja, iškrito dėl COVID-19 sukeltų biudžeto apkarpymų. Larssonas visą sezoną lenktyniavo įspūdingu stiliumi, keturis kartus pateko į finalą ir Latvijoje užėmė antrąją vietą. Bendroje vairuotojų klasifikacijoje jis užėmė aukštą šeštą vietą.

„Manau, kad, nepaisant koronaviruso, sezono pabaiga buvo geresnė, nei tikėtasi“, – sako Ekströmas. „Prieš metus maniau, kad šansai grįžti į „Rallycross“ yra artimi nuliui, tačiau pakartotinai patekus į varžybas lenktynės tapo dar ekstremalesnės. Turėjome tam tikrų problemų, tačiau jos taip pat yra sunkių žaidimo taisyklių dalis. Džiaugiuosi, kad yra rėmėjų ir įmonių, kurios nebijo investuoti net ir tokiais sunkiais laikais, ypač atsižvelgiant į tai, kad kai kurie sprendimai buvo įvesti paskutinę minutę. Taip pat labai didžiuojuosi matydamas, kiek pastangų KYB įdėjo kuriant tokius amortizatorius, su kuriais galima laimėti pasaulio čempionatą“.

„KYB Europe“ sveikina visą „KYB Team JC“ komandą, kuri varžėsi su geriausiais vairuotojais ir kovojo sunkiausiomis sąlygomis bei susidūrė su daugybe apribojimų, kurių lig šiol nebuvo. Ypatingai pasveikinti reikia ir EKS komandą, „Audi S1s“ dizainerius ir mūsų partnerius, kurie padėjo sukurti tokius aukštųjų technologijų amortizatorius, su kuriais pavyko laimėti pasaulio čempionatą. Sveikinimai taip pat skiriami ir KYB automobilių sporto padalinio inžinieriams Japonijoje.