KYB siūlo klientams socialinės žiniasklaidos paramą

„KYB Europe“ sukūrė du nemokamų socialinės žiniasklaidos skaitmeninių paketų rinkinius – vieną platintojams, kitą – dirbtuvėms. Tai paruošti pranešimai, kuriuos KYB klientai, turintys socialinės žiniasklaidos kanalus, gali naudoti savo klientams informuoti apie svarbų pakabos detalių saugumą.

Kartu su vaizdine medžiaga pateikiamas siūlomas įrašų tekstas, taip pat apžvelgiama, kaip socialinė žiniasklaida gali padėti verslo komunikacijai. Platintojo pakete esantys pranešimai skirti dirbtuvėms, o dirbtuvių pakete esantys pranešimai – vairuotojams.

„KYB Europe“ rinkodaros vadovė Jordan Day sako: „Mūsų naujieji socialinės žiniasklaidos skaitmeniniai paketai – tai naujausias mūsų klientams skirtų pagalbinių priemonių asortimentas. Žinome, kad daugelis platintojų ir dirbtuvių labai efektyviai naudojasi socialine žiniasklaida, kad galėtų bendrauti su savo klientais; tikimės, kad šie skaitmeniniai paketai padės jiems patarti klientams, kodėl taip svarbu pakeisti pakabos detales nuvažiavus 80 000 km.“

Platintojai, norintys naudoti šiuos paketus, turėtų kreiptis į vietinį KYB prekybos atstovą arba į KYB biurą, iš kurio perka. Susidomėję, turėtų susisiekti su oficialiu KYB platintoju, iš kurio perka.