„KYB“ remia Pasaulio ralio-kroso čempionatą

„KYB“ tęsia rėmimo sandorį su EKS komanda, dalyvaujančia FIA Pasaulio ralio-kroso čempionate. 2019 m. sezonas – tai taip pat „KYB“ techninės paramos ir rėmimo plėtra naujai „Monster Energy RX Cartel“ komandai.

 

EKS komanda varžosi FIA pasaulio ralio-kroso čempionate nuo 2014 m., t. y. nuo varžybų pradžios. Nepaisant praėjusio sezono pranešimų apie „World RX“ skyriaus uždarymą, EKS komanda ir įkūrėjas Mattias Ekstrom sugrįžo ir palaiko tris jaunus, talentingus vairuotojus 2019 m. sezone – Krisztianą Szabo, Andreasą Bakkerudą ir Liamą Doraną.

 

Vairuojant EKS, šio sezono pradžioje Krisztianas Szabo pasiekė savo profesionalų tikslą – vairuoti visame Pasaulio čempionato sezone. Anksčiau jis tapo dvigubu čempionu FIA Europos ralio-kroso čempionate „Super 1600“ klasėje. Pripažintas vairuotojas, Andreasas Bakkerudas, taip pat grįžta į trasą nuo savo paskutinio sezono su EKS laikotarpio, tačiau šį kartą dalyvaujant „Monster Energy RX Cartel“ kartu su itin populiariu britų vairuotoju, Liamu Doranu.

 

Visi trys vairuotojai vairuos „Audi S1 EKSRX Quattro“ – tuos pačius automobilius, kurie praėjusį sezoną padėjo EKS komandai užimti antrą vietą. „KYB“ toliau atlieka svarbų vaidmenį EKS komandoje. Visuose trijuose automobiliuose, dažnai naudojamuose ir žinomuose motosporte, yra „KYB“ suprojektuota ir pagaminta elektroninė vairo stiprintuvo sistema (EPS). Dabar juose taip pat yra „KYB“ amortizatoriai – tai motyvas, dėl ko abu partneriai [„KYB“ ir EKS] praėjusį sezoną glaudžiai bendradarbiavo. „KYB“ inžinieriai dalyvaus visose lenktynėse ir bandymuose 2019 m. sezone, nes jų tikslas – paremti abi komandas. „KYB“ užtikrina sistemą („EPS“) EKS komandai nuo pat įkūrimo 2014 m.

 

Penktadienį, balandžio 5 d., prasidėjo 2019 m. sezonas. Pradedant lenktynes Abu Dabyje Yas Marina trasos šviesose, 16 automobilių išvažiavo į trasą, kad galėtų konkuruoti žavingame lenktynių atidaryme. Deja, trečiojo rato metu Bakkerudas sudužo, ir toliau jis negalėjo važiuoti. Nesusijaudinęs Bakkerudas sugrįžo ir vaidino Liamo Dorano stebėtojo vaidmenį galutinėse rungtynėse, padėdamas jam užbaigti lenktynes ir užimti trečią vietą pagal bendrąją klasifikaciją. Szabo baigė lenktynes ir užėmė ketvirtą vietą. Tai jo debiutas „World RX“ ir pasiekta fantastiška sėkmė.

 

WRX, kurį sudaro 12 dviejų dienų renginiai, vykstantys visame pasaulyje, organizuojamas trasose, kurios yra ralio ir lenktynių / asfalto trasų derinys. Vairuotojai vairuoja RX superautomobilius, kurių galia daugiau nei 600 AG, o greitis – nuo 0 iki 100 km/h – pasiekiamas per mažiau nei dvi sekundes. Dabartinę informaciją apie „World RX“ galima rasti „KYB“ socialinėje žiniasklaidoje.