KYB pratęsė FIA World Rallycross rėmimo sutartį

KYB Corporation pratęsė FIA World Rallycross Championship EKS komandos rėmimo sutartį.

Audi S1 EKS RX Quattro naudoja KYB elektroninę vairo stiprintuvo sistemą (EPS), kuri yra labai pageidautina motorų sporte. KYB logotipas matomas tiek ant EKS lenktyninio automobilio, tiek ant serviso sunkvežimio.

EKS komandą sudaro du vairuotojai – savininkas švedas Mattias Ekström ir norvegas Andreas Bakkerud.

Švedijos vairuotojas Mattias Ekström laimėjo 2016 m. čempionatą, o 2017 m. sezoną pabaigė antroje vietoje. Dvigubas DTM čempionas užaugo dalyvaudamas rallycross raliuose ir daugelį savo jaunystės metų paaukojo RX lenktynėms. Šiuo metu jis 39 metų ir turi daugiau nei 20 metų patirties kaip ralių vairuotojas.

Andreas Bakkerudui 26 metai, po 8 metų lenktyniavimo kartinge būdamas penkiolikos metų, jis nusprendė išbandyti savo jėgas rallycross raliuose, kurie buvo sėkimingi. Jis yra vienintelis World RX vairuotojas, kuris 2016 m. Norvegijoje savaitgalio turnyre laimėjo visus keturis kvalifikacinius raundus, pusfinalį ir finalą. 2017 m. jis baigė 6-oje vietoje kaip Ford Focus RS vairuotojas.

EKS dalyvauja WRX lenktynėse nuo 2014 m. 2016 m. Sezone laimėjo Komandų čempionatą, taip padidindamas lūkesčius dėl komandos ateities perspektyvų. 2017 m. apsiekė trečią vietą bendroje klasifikacijoje.

Nuo 2015 m. KYB teikia komandai EPS sistemas ir užtikrina techninę pagalbą.
Rallycross`as susideda iš 12 dviejų dienų sporto varžybų, vykstančių visame pasaulyje, kurios yra automobilių ralių ir trasos lenktynių deriniu. Vairuotojai turi RX Supercars automobilius, kurių galia didesnė kaip 600 AG, o greitis nuo 0 iki 100 km/h pasiekiamas per mažiau nei dvi sekundes. 2014 m. WRX žiūrėjo apie 11,4 milijono žiūrovų visoje Europoje. Galėjo jie žiūrėti tiesiogines visų 12 raundų transliacijas.