KYB išvažiuoja į bandymų trasą

Keliuose naujausiuose „KYB Americas“ vaizdo įrašuose „KYB“ išvažiavo į bandymų trasą pademonstruoti ir palyginti pačių „KYB“ gaminamus amortizatorius su konkurentų gaminamais premium klasės amortizatoriais, nusidėvėjusiais amortizatoriais ir pigiais amortizatoriais.

Kad viskas būtų sąžininga, „KYB“ pasamdė du nepriklausomus ir profesionalius su padangų bandymais dirbančius vairuotojus pavairuoti du identiškus 2015 m. Chevrolet „Equinox“, nuvažiavusius virš 150 000 km. Siekiant užtikrinti nuoseklius ir patikimus rezultatus, prieš bandymą abiejuose automobiliuose buvo įrengtos naujos stabdžių trinkelės, nauji stabdžių diskai ir stabilizatoriai bei buvo sureguliuoti automobilių ratai. Prieš kiekvieną atskirą bandymą automobiliui uždėtas naujausias padangų komplektas ir užpiltas pilnas degalų bakas. Vienintelis automobilius skiriantis dalykas – jų amortizatoriai.

Per dvi dienas trukusią bandymų sesiją „KYB“ lygino ir išbandė keturis skirtingus amortizatorių komplektus. Kurie buvo: nusidėvėjęs originalaus gamintojo amortizatorius, pigus konkurentų gamybos amortizatorius, konkurentų premium klasės amortizatorius ir „KYB“ gamybos „Excel-G“ amortizatorius. Siekiant kiekvieną amortizatorių išbandantiems vairuotojams sukurti realias vairavimo sąlygas, bandymo procesą sudarė:
Važiavimas šlapia danga: Norint išbandyti automobilio trauką, sukibimą ir stabdžių sistemą, kelias buvo tolygiai nupurkštas siekiant sukurti vairavimo šlapia kelio danga sąlygas.
Važiavimas slalomu: Įvertinti valdymą ir kėbulo pokrypį.
Stabdymas: Matuojamas stabdymo kelias ant šlapios ir sausos dangos, pradedant stabdyti nuo 80 km/h.
Važiavimas bendrojo naudojimo keliais: 11 km ilgio maršrutas bendrojo naudojimo keliuose siekiant įvertinti eksploatacines savybes tikrame eisme.

Analizuojant duomenis, gautus iš abiejuose automobiliuose įrengtų elektroninių duomenų rinkimo prietaisų, matyti, kad „KYB“ amortizatorius pasirodė geriau nei kiti amortizatoriai ir realiomis eismo sąlygomis, ir bandymų trasoje. Gauti rezultatai susišaukia ir su abiejų bandomųjų vairuotojų patirtimi, bendrai priėjusių nuomonę dėl „KYB Excel-G“ pranašumo.

Siekiant įvertinti amortizatorių poveikį stabdymo keliui, stabdymo bandymas atliktas ir ant šlapios, ir ant sausos dangos. Lyginant nusidėvėjusius originalaus gamintojo amortizatorius su pigiu konkurentų amortizatoriumi, rezultatai rodo, kad pigusis amortizatorius stabdymo ant šlapios bei sausos dangos bandyme pasirodo daug prasčiau nei nusidėvėjęs originalaus gamintojo amortizatorius. Kaip ir tikėtasi, stabdymo kelias ant šlapios bei sausos dangos ženkliai sumažėjo išbandant „KYB“ amortizatorių ir konkurentų gamybos premium klasės amortizatorių. Bet ant drėgnos dangos, esant mažesniai traukai, automobilis su „KYB“ amortizatoriumi sustojo 1,8 metru arčiau palyginti su konkurentų premium klasės amortizatoriumi. Tai yra viso automobilio plotis.

Bandymų metu taip pat stebėtas ABS veikimas siekiant parodyti, kokia įtaką amortizatorius daro nelaimių prevencijos sistemoms. Pradedant staigiai stabdyti važiuojant 80 km/h greičiu, padidėjęs automobilio smingimas į priekį reiškė, kad stebint nusidėvėjusį originalų amortizatorių, ABS sistema įsijungė keletą kartų, nes automobilio saugos sistema bandė neprarasti traukos. Kiekvieną kartą bandant suvaldyti slydimą ABS sistema trumpam atleisdavo stabdžius, tačiau taip prarandamas laikas ir pailgėja stabdymo kelias. Automobilių su „KYB“ ir premium klasės konkurento amortizatoriais ABS sistema aktyvavosi daug rečiau, todėl automobilis sustodavo greičiau ir sklandžiau. Atlikti bandymai aiškiai parodo, kaip svarbu yra laiku pakeisti nusidėvėjusį amortizatorių, nes automobilio su tokiu amortizatoriumi stabdymo kelias yra ilgesnis.

Abu nepriklausomi bandomieji vairuotojai teigė, kad jaučiasi aiškus skirtumas tarp „KYB“ gamybos amortizatoriaus ir nusidėvėjusio originalaus gamintojo amortizatoriais bei vairavimo patirtį su skirtingais amortizatoriais apibūdino kaip „skirtumą tarp dienos ir nakties“. Lygindami „KYB“ amortizatorių su konkurentų premium klasės amortizatoriumi, bandomieji vairuotojai teigiamai vertino automobilio su „KYB“ amortizatoriumi valdymą ir stabilumą, automobilis jautėsi „prispaustas ant kelio“ ir „galėjai jausti pačią kelio dangą“.

Peržiūrėkite vaizdo įrašą nuskenavę QR kodą ir įsitikinkite patys.