KYB atnaujina WRX palaikymą

Pasaulio čempionai, KYB EKS JC komanda ir triskart „FIA World Rallycross“ čempionas Johanas Kristofferssonas sujungia jėgas kovoje dėl „FIA World RX 2021“ titulo. Kristofferssonas prisijungė prie belgo Enzo Ide ir abu vairuotojai naudos KYB amortizatorius ir elektroninį vairo stiprintuvą naujausios kartos „Audi S1 EKS RX quattro“ automobilyje.

„Jei negalite jo įveikti, prisijunkite prie jo – tai paprasta”, – sako KYB EKS JC komandos savininkas Mattiasas Ekströmas. – „Įveikiau daug įdomių lenktynių su Johanu ir manau, kad visi gali sutikti, jog jis turi išskirtinių sugebėjimų, todėl man jis puikiai dera su „KYB EKS JC 2021“ kampanija, kad galėtų vėl mesti iššūkį likusiems abiejų varžybų dalyviams kovoje dėl abiejų titulų – geriausios komandos ir geriausio vairuotojo”.

32-ejų švedas savo karjere 36 lenktynes baigė ant „World RX“ podiumo pakylos, iš kurių 24 kaip laimėtojas. Kristofferssonas yra laimėjęs ne tik tris „World Rallycross“ čempiono titulus (2017, 2018, 2020), bet ir tris „Porsche Carrera Cup Scandinavia“, du „Scandinavian Touring Car Championship“ ir vieną „Superstars International Series“ titulus. Šiuo metu jis yra „Extreme E“ lyderių lentelės viršuje su komandos drauge Molly Taylor, laimintis 2 iš 2 „Rosberg Racing“ turų.

„Visų pirma, aš labai džiaugiuosi, kad galiu vairuoti visą „FIA World RX“ sezoną, o tai padaryti su nauja komanda man yra tarsi naujas iššūkis”, – komentuoja Johanas Kristoffersonas. – „KYB EKS JC žino, kaip laimėti lenktynes ir čempionatus, o po pirmųjų dviejų bandymų dienų galime pastebėti, kad galime mokytis vieni iš kitų ir įgyti naujos patirties. Joelis Christofferssonas ir visa komanda yra labai atsidavę ir motyvuoti pasiekti tikslą apginti geriausio vairuotojo ir kartu su Enzo taip pat geriausios Komandos titulą”.

„Johanas yra tituluočiausias „World RX“ vairuotojas ir aš labai džiaugiuosi, kad turėdami „Red Bull“, „Ravenola“, KYB ir „Blåkläder“ palaikymą galime jį įtraukti į savo komandą šalia Enzo. Jo patirtis ir žinios padės mums tobulėti toliau, o Enzo turi puikią galimybę mokytis iš geriausių. Tęsime bandymus prieš sezoną ir esu tikras, kad priversime varžovus sunkiai dirbti”, – sako „KYB EKS JC“ komandos vadovas Joelis Christofferssonas. – „2021 metai bus KYB EKS JC ypatingi, nes važiuosime savo automobiliais trijuose čempionatuose – „FIA World RX“, „Nitro Rallycross“ (JAV) ir „RallyX Nordic“.

Susidedančios iš 7 dvidienių varžybų visoje Europoje, WRX vyksta trasose, kurios yra ralių ir lenktynių trasų derinys. Vairuotojai turi „RX Supercars“ automobilius, kurių talpa didesnė kaip 600 AG, o greitis nuo 0 iki 100 km/h pasiekiamas per mažiau nei dvi sekundes. KYB socialinėje žiniasklaidoje galite rasti naujausią informaciją apie „World RX“.