Ekspedicija į Šalčio polių

KYB rėmė epinę pirmąją pasaulyje kelionę automobiliais į Šalčio polių Arktyje, kurios metu buvo pasiektos tolimojo Sibiro salos.

Komandos vadovas buvo Toyota ambasadorius Bogdan Bulychev. Visas maršrutas tęsėsi daugiau nei 20 000 kilometrų sunkiomis sąlygomis, kurių 7000 kilometrų buvo bekelė, įskaitant važiavimą per užšalusį Arkties vandenyną. Vidutinė temperatūra buvo – 50º C, o žemiausia – – 62ºC. Kelionė prasidėjo sausį ir baigėsi gegužę, maršrutas driekėsi per Jakutiją, Šalčio polių, Kolymą, Magadaną, Kamčiatką, Čiukotką.

Važiuota dvejais automobiliais: Toyota Hilux ir Toyota Land Cruiser Prado 150. Abu visureigiai buvo gerai parengti važiavimui ekstremaliomis sąlygomis, su 38 colių ratlankiais ir LED žibintais. Automobiliai buvo termiškai izoliuoti, languose dvigubo stiklo paketai, su papildomais abiejų variklių šildytuvais, su termine danga viršuje ir radiatorių izoliuojančiomis dėžėmis. Hilux degalų bako talpa buvo 350 litrų, o Prado – iki 400 litrų. Tai leido varikliams veikti be sustojimo iki 10 dienų.

Ekspedicijos automobiliuose buvo įrengti KYB amortizatoriai, suprojektuoti patikimam valdymui ir komfortui bekelėje, neprarandant puikių važiavimo charakteristikų. Amortizatoriuose panaudoti techniniai sprendimai leido stabilizuoti temperatūrą veikimo metu, išvengti skysčio putojimo, sumažinti vidines įtampas, prailginti amortizatorių ir visos pakabos tarnavimo laiką. Tai ypač svarbu Arktikoje. Tai geriausias išbandymas ekstremaliu šalčiu, kurį galėjo patirti amortizatoriai.

Daugiau apie pačią kelionę ir ekstremalias sąlygas parodyta vaizdo įrašuose KYB Europe YouTube kanale.