KYB EKS JC vairuotojas laimėjo WRX čempionatą!

Praėjusį snieguotą savaitgalį lenktynėse Niurburgringo trasoje, Vokietijoje, „Rallycross 2021“ pasaulio čempiono titulą iškovojo KYB EKS JC vairuotojas Johanas Kristofferssonas.

Švedų lenktynininkas Kristofferssonas praėjusį savaitgalį ralikrosą pradėjo užimdamas bendroje klasifikacijoje antrąją vietą, nuo lyderio atsilikęs 17 taškų. Jis dominavo pirmąją dieną ir sumažino atsilikimą iki 4 taškų. Antrąją dieną jis pamažu trumpino atstumą ir užėmė lyderio poziciją, o tai reiškė, kad antrosios dienos finalą jam beliko baigti aplenkiant pagrindinį varžovą, taip ir nutiko.

Paskutiniųjų lenktynių pabaigoje, du geriausi vairuotojai jau turėjo po vienodai taškų. J. Kristofferssonas laimėjo čempionatą, nes nugalėjo daugelyje sezono lenktynių. Sezono, kuris KYB EKS JC buvo nelengvas dėl nuobaudų ir automobilio problemų. Po trečdalio sezono lenktynių J. Kristofferssonui iki nugalėtojo vardo trūko 28-ių taškų.

J. Kristofferssonas iki šiol yra vienas tituluočiausių WRX vairuotojų. Tai buvo jo ketvirtasis RX pasaulio čempionatas ir pirmasis KYB EKS JC sezonas. J. Kristofferssonas tapo tituluočiausiu vairuotoju šio sporto istorijoje. Komentuodamas savo pergalę, jis sakė: „Ketvirtas auksas čempionate! Absoliučiai neįtikėtina. Tai ypatingas pasiekimas visai komandai. Šiais metais visi labai sunkiai dirbo ir neprarado tikėjimo, kad turime galimybę iškovoti titulą, o svarbiausia – mes nepasidavėme!“.

Sveikiname J. Kristofferssoną ir nepaprastai džiaugiamės jo komandos draugu Enzo Ide, kuris savaitgalį taip pat pasižymėjo – pirmą kartą visame WRX čempionate jis užėmė 6-ąją vietą. Pagyros žodžių nusipelno ir visa inžinierių, mechanikų ir pagalbinio personalo, kuriais visada buvo galima pasikliauti, komanda. Tai paskutiniai metai, kai WRX automobiliai bus varomi tradiciniais vidaus degimo varikliais, nes nuo kito sezono lenktynėse jau bus lenktyniaujama elektromobiliais.

Visuose „KYB EKS JC Audi S1 Quattro“ lenktyniniuose automobiliuose sumontuoti KYB amortizatoriai ir KYB tiekiamas elektronine vairavimo mechanizmo sistema (EPS). Norėdami gauti daugiau informacijos apie KYB dalyvavimą automobilių sporte, apsilankykite www.kybsport.com ir sekite „KYB Europe“ socialinėje žiniasklaidoje.