KYB pristato Išmaniąją slopinimo valdymo sistemą (IDC)

Išmanioji slopinimo valdymo sistema (IDC) yra naujausia kai kuriuose premium klasės automobiliuose naudojama KYB sukurta novatoriška technologija. Europoje šiuo metu naudoja tai PSA grupė DS7 markės automobilyje, ji vadinama „DS Active Scan Suspension“. „Peugeot 508“ ir naujasis DS9 (kuris pasirodys 2021 m.) taip pat turės IDC. Japonijoje įdiegta tokiose transporto priemonėse kaip „Lexus LS“ ir LC, taip pat „Toyota Crown“ ir „Avalon“.

Ši išmanioji technologija naudoja taip vadinamą „monokamerą“, kuri įrengta už automobilio priekinio stiklo, nuskaito ir analizuoja kelio profilį, o tada siunčia informaciją į IDC elektroninį centrinį valdymo bloką. Sistema veikia su keturiais aukščio jutikliais ir trim akselerometrais, su kuriais matuoja transporto priemonės reakciją, įskaitant greitį, stabdymą ir vairavimo kampą.

Valdymo blokas nuolat skaičiuoja optimalius amortizatoriaus parametrus, tam, kad pašalintų bet kokius neatitikimus, gerinant komfortą ir kuriant ypač sklandaus vairavimo įspūdį. Tai atliekama su kiekviename amortizatoriuje esančiu proporcingu elektromagnetiniu vožtuvu, kuris reguliuoja vidinį slėgį tarp viršutinės ir apatinės kameros, užtikrinant taip individualų abiejų kompresijų ir atšokimų valdymą visuose keturiuose ratuose.

Bandymai rodo, kad pranašumus ypač pastebi galinėse sėdynėse sėdintys keleiviai, kai nuskaitymo sistema sumažina nelygiu paviršiumi važiuojant atsirandančią vibraciją. Tai akivaizdus vairavimo patogumo pagerėjimas ir tiesioginis teigiamas poveikis saugumui. Sklandus važiavimas taip pat reiškia, kad visi keturi ratai palaikys geresnį kontaktą su kelio danga, kas leis saugiau vairuoti ir stabdyti. Didesnis komfortas tikrai pagerins vairuotojo suvokimą ir mažins nuovargį vairuojant.

„KYB Europe Aftermarket“ vykdomasis direktorius Juanas Carlosas Diezas paaiškina: „Ši originali įrangos sistema tai dar vienas puikus aukščiausio pasaulinio lygio technologinis pažangos pavyzdys ir buvo sukurta KYB tyrimų ir plėtros Europoje ir pagrindinės būstinės Japonijoje inžinierių“.