KYB predstavlja Pametni sustav kontrole prigušivanja (IDC)

Pametni sustav kontrole prigušivanja (IDC) u sustavu ovjesa najnovija je, inovativna tehnologija koju je razvio KYB i koristi se u nekim vozilima premium klase. U Europi je trenutno koristi Grupa PSA u automobilima marke DS7 pod nazivom „DS Active Scan Suspension”. Peugeot 508 i novi DS9 (koji će biti stavljen u promet 2021. g) također su opremljeni IDC-om. U Japanu je dostupan u automobilima poput Lexusa LS i LC te Toyote Crown i Avalon.

Ova pametna tehnologija služi se tzv. „monokamerom” stavljenom iza vjetrobranskih stakala automobila koja skenira i analizira profil ceste, a zatim šalje informacije u elektroničku središnju upravljačku IDC jedinicu. Sustav surađuje s četiri senzora za visinu i s tri akcelerometra za mjerenje reakcije vozila, uključujući brzinu, kočenje i kut skretanja.

Upravljačka jedinica neprekidno izračunava optimalni položaj amortizera radi uklanjanja svih nepravilnosti, poboljšanja ugode i stvaranja dojma glatke vožnje. To se odvija preko proporcionalnog elektromagnetskog ventila na svakom amortizeru, koji podešava unutarnji tlak između gornje i donje komore i tako osigurava individualnu kontrolu i kompresije i odbijanja sva četiri kotača.

Testovi pokazuju da koristi posebno primjećuju putnici koji sjede odostraga kada sustav za skeniranje smanjuje vibracije koje nastaju tijekom vožnje na neravnoj površini. To izrazito poboljšava ugodu putovanja i izravno utječe na sigurnost. Glatka vožnja znači i da sva četiri kotača imaju bolji kontakt s površinom ceste i zato je sigurnije i upravljanje i kočenje. Veća ugoda utječe i na poboljšanje percepcije i manji umor vozača tijekom vožnje.

Juan Carlos Diez, izvršni direktor KYB Europe Aftermarket, objašnjava: „Ovaj originalni sustav opreme još je jedan primjer tehnološkog napretka na najvišoj, svjetskoj razini, a razvili su ga inženjeri za istraživanja i razvoj KYB u Europi i u glavnom sjedištu u Japanu”.