KYB udfører automatiseret kørselsforskning

KYB-forsknings- og udviklingsingeniører har arbejdet på udviklingen af et integreret støddæmper / servostyringskontrolsystem, der understøtter automatiseret kørsel på en komfortabel og sikker måde.

Det integrerede kontrolsystem giver avanceret køretøjsbevægelseskontrol ved at forbinde støddæmperne og servostyringen. Den nyudviklede teknologi undertrykker gyngen (rotationsbevægelse i retning af svinget).

Den anvender information om kørselsruten taget fra kortoplysninger sammen med anden information indsamlet under automatiseret kørsel til at forudsige køretøjets fremtidige bevægelser og vibrationer, og kontrollerer derefter servostyringen for at opnå optimal kørsel uden at gyngende bevægelser. Når køretøjet kører på ujævne overflader (trin, bump, små fordybninger osv.), bruges støddæmpervibrationer udermere til at forudse køretøjets gyngen på forhånd og servostyringskontrolsystemet modvirker denne.

Det forventes at give en reduktion på 50% i de gyngende bevægelser, hvilket giver en reduktion af bilulykker forårsaget af disse og den deraf følgende overstyring, der opstår, når det ene hjul mister vejgrebet gennem flere centimeter.

Effektiviteten af dette system er blevet bekræftet ved installation i et testkøretøj på det avancerede KYB-udviklingseksperimentcenter i Japan, og udviklingen fortsætter med design og verifikation af dets anvendelse på forskellige produkter.

Jordan Day, KYB Europe Marketing Manager uddyber: “automatiseret kørsel er et enormt forsknings- og udviklingsområde indenfor bilindustrien, og KYB-verdensklasseingeniører er på forkant med udviklingen, som øger den rolle, som styre- og affjedringskomponenter kan spille ved at give endnu et spring inden for køreteknologi, så det bliver så sikkert som muligt”.