KYB Team JC med titlen Rallycross verdensmester 2020

Det svenske hold KYB Team JC, der for første gang deltog i FIA ​​verdensmesterskabet i Rallycross, opnåede at blive verdensmester i RX Team 2020 med en placering på 16 point foran den nærmeste rival. Den svenske kører Mattias Ekström sikrede sig andenpladsen i World RX Drivers, og hans holdkammerat, Robin Larsson, opnåede en sjetteplads.

Efter en ekstraordinær sæson med otte runder i fire forskellige lande blev den niende og sidste runde officielt annulleret.  I forbindelse med de gældende begrænsninger og fordi de opnåede ​​flest point i første runde blev KYB Team JC herefter udråbt som verdensmester.

På banen var KYB Team JC repræsenteret af to kørere: tidligere RX verdensmester Mattias Ekström og regerende Euro RX og RallyX nordisk mester Robin Larsson. Holdets højdepunkter i 2020 inkluderer en sejr i anden sæsonrunde i Höljes (Sverige) og en dobbelt podiumfinish i Riga (Letland). Ekström fik to sejre i løbet af året og tre andenpladser, hvilket placerede ham på andenpladsen på RX Drivers verdensrangliste. Dette er et fantastisk resultat i betragtning af, at han i sidste øjeblik erstattede Janis Baumanis, som desværre faldt ud på grund af budgetmæssige begrænsninger forårsaget af Covid19. Larsson kørte i imponerende stil gennem hele sæsonen, kvalificerede sig til finalen fire gange og sluttede som nummer to i Letland. I den generelle klassifikation af kørere tog han en sikker sjetteplads.

“Jeg tror, ​​at på trods af coronavirus fik vi en bedre sæsonafslutning end forventet”, udtaler Ekström. ”For et år siden måtte jeg konstatere, at chancerne for at vende tilbage til Rallycross var tæt på nul, men efter at være kommet tilbage i konkurrencen blev løbet endnu mere ekstremt. Vi løb ind i nogle problemer undervejs, men sådan er de hårde spilleregler. Jeg er glad for, at der er sponsorer og virksomheder, der ikke er bange for at investere selv i så vanskelige tider, især da nogle af løsningerne blev introduceret i sidste øjeblik. Jeg er også meget stolt over at se, hvor stor indsats KYB har lagt i at udvikle de støddæmpere, som gjorde, at vi kunne vinde verdensmesterskabet “.

KYB Europe lykønsker hele KYB Team JC for at have konkurreret mod de bedste kørere og kæmpet under de hårdeste forhold og med mange begrænsninger, der aldrig er set tidligere. Vi skal også ønske særligt til lykke til EKS-teamet, Audi S1s designere og vores partnere, som assisterer i udviklingen af de højteknologiske støddæmpere, der har gjort det muligt at vinde verdensmesterskabet. De samme lykønskninger tilkommer ingeniørerne fra KYBs motorsportsafdeling i Japan.