KYB tager til testbanen

I den allernyeste videoserie produceret af KYB Americas tog KYB testbanen og afslørede markante forskelle mellem KYB, premium konkurrentstøddæmpere, slidte støddæmpere og billige støddæmpere.

For at sikre fair test hyrede KYB to uafhængige, professionelle testkørere fra dækindustrien til at køre to identiske 2015 Chevrolet Equinoxes, hver med mere end 150.000 miles på kilometertælleren. For at give de mest konsistente og pålidelige resultater var hvert køretøj forud for testning udstyret med nye bremseklodser, skiver og krængningsstabilisatorforbindelser og havde fuld firehjulsopstilling. Inden hver enkelt test var bilerne desuden udstyret med fire helt nye dæk, og en fuld tank brændstof blev fyldt. Den eneste forskel mellem køretøjerne var støddæmperne.

I løbet af to dage sammenlignede og testede KYB fire forskellige støddæmpersæt. Disse omfattede: de slidte OEM støddæmpere; en lavpriskonkurrent; en premium konkurrent og KYB’s Excel-G-sortiment. Designet til at give testkørere mulighed for at opleve hvert af produkterne i virkelige køresituationer, og vurderingen omfattede:
Våd bane: Et sprinklersystem vandede vejen jævnt og efterlignede våde køreforhold, så trækkraft, håndtering og bremsning kunne testes.
Slalom: At vurdere kropskontrol og tilt.
Bremsning: Måling af bremselængder fra 80-0 km/t i både våde og tørre forhold.
Rigtige veje: 11 km sløjfe på rigtige veje for at evaluere ydeevne i de rigtige forhold.

Ved at bruge data indsamlet fra elektronisk dataindsamlingsudstyr installeret i begge køretøjer viste resultaterne, at KYB klarede sig bedre end alle alternativer; både i den virkelige verden og på testbanen. Disse resultater afspejlede meningerne fra begge uafhængige professionelle testere, som også begge var enige om, at KYB Excel-G var det overlegne valg.

For at forstå støddæmpernes indvirkning på bremselængden, bremseprøver blev udført under begge forhold, såvel i våd som i tør zone. Når man sammenlignede slidte OEM støddæmpere med en billig konkurrent, viste resultaterne, at de billige støddæmpere faktisk var ringere end slidte OEM støddæmpere, når det kom til at bremse sikkert under både våde og tørre forhold. Som du ville forvente, blev bremselængderne drastisk forbedret, når du testede både KYB og dens premium-konkurrent under tørre forhold. Men på våde overflader, hvor vejgrebet var reduceret, stoppede køretøjet udstyret med KYB støddæmpere 1,8 meter kortere end premium-konkurrenten – bilens bredde.

ABS-aktiviteten blev også overvåget for at demonstrere den direkte påvirkning, støddæmpere har på ydeevnen af kollisionsforebyggende systemer. Under et nødstop fra 80 km/t betød øget næsedykning af bilen, at ABS-systemet blev aktiveret flere gange, når man overvågede slidte OEM støddæmpere, da bilens sikkerhedssystem forsøgte at bevare trækkraften. Hver gang dette skete, udløste ABS’en bremserne et øjeblik for at undgå udskridning, men denne handling tilføjer tid og afstand til stopprocessen. KYB og premium-konkurrenten viste derimod langt mindre aktivering, hvilket tillod bilen at stoppe hurtigt og gnidningsløst. Disse undersøgelser viser tydeligt vigtigheden af at udskifte slidte støddæmpere, fordi slidte støddæmperventiler i dette tilfælde forårsager et længere nødstop.

Begge uafhængige testere konkluderede, at der var en mærkbar forskel mellem KYB støddæmpere og de brugte OEM støddæmpere, når de kørte, og udtalte, at forskellen mellem de to var “nat og dag”. Når man sammenlignede KYB versus premiumkonkurrenten, roste testerne KYB støddæmpere for bilens kontrol og ro, hvilket fik køretøjet til at føles mere “låst ned”, “følger vejens bevægelser” mere effektivt.

Scan QR-koden for at se videoen med det samme.