KYB er blevet leverandør af støddæmpere til brintdrevne Toyota Mirai

Den nye anden generation af Toyota Mirai, et køretøj, som drives af brintbrændselsceller (FCEV) , udstyres som standard med KYB støddæmpere.

Den første generation af Mirai blev lanceret i 2014. FCEV er brintdrevne køretøjer og er den optimale økologiske løsning, eftersom de tilbyder en lang rækkevidde (op til 502 km for Mirai) og korte optankningstider uden kvælstofudledninger. Mirai er det japanske ord for fremtiden. Toyota begyndte at udvikle brændselsceller i Japan i begyndelsen af ​​1990’erne og designede en serie af sådanne køretøjer, som er blevet testet ved kørsel på over 1.600.000 km. offentlig vej.

For at opnå bedre styreevner, tilstrækkelig stabilisering i sving og et højt niveau af komfort og sikkerhed under kørslen, er der anvendt et nyt affjedringssystem. Mirai er udstyret med en multi-vippearm affjedring øverst foran samt nederst på bagakslen. Dens stivhed er også øget foran og bagved, med henblik på at modvirke voldsom sidehældning af karosseriet. en korrekt indstilling af affjedring forbedrer stabiliteten og giver større køreglæde. Køretøjet er udstyret med nye KYB-støddæmpere på for- og bagakslerne, hvilket sikrer fremragende køreegenskaber og et højere niveau af komfort og sikkerhed ved selv den mindste reaktion på bevægelser af rattet.

På trods af de høje produktionsomkostninger for brintdrevne køretøjer, har Toyota solgt mere end 10.000 eksemplarer af den første Mirai-generation og har til hensigt at øge salget til 30.000 for den nye model. Ved brug af mindre, lettere, mere effektive og billigere komponenter har Toyota reduceret produktionsomkostningerne for brændselscellesystemerne med 95% sammenlignet med forgængeren.

“Da EU forventes at introducere 30 millioner nulemissionsbiler inden 2030 og klimaneutralitet inden 2050, er KYB forpligtet til at samarbejde med bilproducenter for at levere støddæmpere i verdensklasse til deres grønne projekter,” konkluderede Jordan Day, Marketingdirektør hos KYB Europe.