KYB Actimatic Damper System til motorcykler

KYB Corporation sætter det innovative KYB Actimatic Damper System (KADS) i produktion.

KADS er et elektronisk styret semi-aktivt affjedringssystem dedikeret til motorcykler, der integrerer den teknologi, som regulerer styrken af støddæmpningen, med hydraulisk teknologi.

Det introducerer det originale “Ground-Hook”-koncept, som er udviklet af KYB-ingeniører, hvilket giver føreren følelsen af ​​at dækkene har “jordforbindelse” direkte til vejen. Samtidig giver det en øget følelse af sikkerhed. Dette understøtter førerens færdigheder og bidrager til maksimal stabilitet og kontrol under kørsel med motorcyklen.

Den nyeste version af Yamaha Tracer 9 GT motorcyklen vil være udstyret med KADS-systemet, som sikrer både sportslig ydeevne og behagelig kørsel. Det fuldt justerbare elektroniske for- og bagophæng styres af en seks-akset inertimåleenhed (IMU) og en motorstyringsenhed (ECU). Suspensionskontrolenheden (SCU) beregner de optimale indstillinger for affjedring, som øjeblikkeligt justeres af en speciel elektromagnetisk ventil, hvilket sikrer jævn og sikker kørsel med motorcyklen uanset vægtbelastning og kørselsforhold. Måden indstilles via grænsefladen på TFT-displayet.

Dette ophængssystem genererer en konstant dæmpningskraft, selv når spjældstemplet bevæger sig langsommere. Dette bidrager til den korrekte placering af motorcyklen fra udgangspositionen, og stabiliserer også chassisindstillingen under acceleration, bremsning og sving. Et elektronisk styret system styrer forgaflens retur- og kompressionsdæmpning samt returdæmpningen i den bageste støddæmper. Denne særdeles avancerede affjedring genererer en langt bredere vifte af dæmpningskraft end konventionelle løsninger og er i stand til straks at reagere på skiftende vejforhold for at opnå optimale køreegenskaber.

KYB er ikke kun de mest kendte bilophæng i Europa, KYB er også verdensleder inden for motorcykelophæng, herunder bageste støddæmpere og forgafler.