Fokus På Avancerede Produktion Af Suspensionskomponenter I Europa

KYB Advanced Manufacturing Spain (KAMS) er den nyeste KYB-støddæmperfabrik, som er opført med henblik på produktionen af innovative og teknologisk avancerede støddæmpere til OE og reservedelsmarkedet.

KAMS er baseret i Los Arcos, nær Pamplona. Omkostningerne ved byggeriet overstiger 20 millioner euro, og blev godkendt i juni 2008; de første tests af produktionslinjen blev påbegyndt i august 2009. Den fulde produktionskapacitet gik i gang fire måneder senere sammen med det første OE-projekt mellem KYB og BMW – levering af forreste og bagerste støddæmpere til den nye 5-serie. Et par måneder senere blev forsyningerne til PSA og Audi flyttet fra et andet KYB-anlæg i Spanien, KYBSE.

Fabrikken har 6 produktionslinjer, og dens produktionskapacitet udgør i øjeblikket 1,45 millioner støddæmpere om året. KAMS beskæftiger 184 medarbejdere, heraf 145, der arbejder på produktionslinjer.

Når du ser på produktionsområdet hos KAMS, det første, du bemærker er dets ekstraordinære renlighed sammenlignet med det sædvanlige produktionsområde. Holdet arbejder hårdt på, at opretholde optimale betingelser for dette niveau af specialiseret produktion, herunder kontinuerlig proces- og produktrevision eller højniveaurengøringsrevision (5S) hver 2 uge.

Fremstillingsprocessen er højautomatiseret – maskinoperatørerne begynder med at tilføje komponenter, der herefter ikke berøres, før de fjernes manuelt i slutningen af ​​produktionslinjen. Derefter forestår kvalitetskontrol af det endelige produkt som en fuldt ud manuel proces.

KAMS producerer to hovedtyper støddæmpere: REAS og IDC.

REAS er et vibrationsdæmpningssystem, der styrer lodret vibration og dæmpningskraft i sving uden brug af elektroniske enheder. Det forbinder støddæmperne med en speciel central ventil, som er udstyret med et flydende stempel og fordeler dæmpningskraften til venstre eller højre støddæmper.

Der er to typer af dette system: en parallel forbindelse, hvor venstre og højre støddæmper på den ene aksel (for eller bag) er forbundet med en central ventil; og den diagonale forbindelse (engelsk:Diagonal Connection), hvor støddæmpere forbindes som følger: højre front er forbundet med en central ventil til venstre bag og venstre front til højre bag gennem en anden central ventil.

Systemet styrer bilens funktion under opbremsning, sving og acceleration og styrer overførsel af vægt for at minimere hældning af karrosseriet. Det forbedrer hjulkontakten med vejoverfladen ved at afbalancere dækkens trykstyrke. Som et resultat reducerer det slid på slidbanen, har en positiv effekt på køretøjshåndteringen og sikrer større kørselssikkerhed i ekstreme vejsituationer.

Den bruges i Audi RS 6 Avant, Audi RS 5 Coupé og Sportback samt Audi RS 4 Avant under navnet DRC – Dynamic Ride Control. Hvert sæt REAS-støddæmpere er forbundet med en central kontrolventil, som sikrer optimal ydelse og styrepræcision, når du kører ved højere hastigheder.

Intelligent Dæmpningskontrolsystem (IDC – engelsk: Intelligent Damping Control) i affjedringssystemet er den nyeste innovative teknologi udviklet af KYB og brugt i udvalgte køretøjer af premium klassen. I Europa bruges den af ​​PSA Group på Peugeot 508 og DS7 under navnet DS Active Scan Suspension. Den vil også være at finde i den nye DS9, der introduceres på markedet i 2021. I Japan er den tilgængelig i Lexus LS og LC og i Toyota Crown samt i Avalon.

Denne intelligente teknologi scanner og analyserer vejprofilen og sender derefter informationen til IDCs elektroniske centrale kontrolenhed. Systemet fungerer med fire højdesensorer og tre accelerometre til måling af køretøjets respons, inklusiv hastighed, bremsning og drejevinkel.

Kontrolenheden beregner konstant de optimale støddæmperindstillinger for at eliminere uregelmæssigheder, forbedre komforten og skabe en usædvanlig jævn køreoplevelse. Dette gøres via en specielt designet magnetventil på hver støddæmper, der regulerer det indre tryk mellem de øvre og nedre kamre, hvilket giver individuel kontrol af både kompression og rebound på alle fire hjul.

De udførte tester viser, at fordelene er særlig mærkbare for bagpassagererne, når scanningssystemet reducerer vibrationer, der opstår, når man kører på ujævne overflader. Dette er en mærkbar forbedring af kørekomforten og en direkte positiv indvirkning på sikkerheden. En jævnere kørsel betyder også, at alle fire hjul opretholder bedre kontakt med vejoverfladen, hvilket giver sikrere håndtering og bremsning. Større komfort vil helt sikkert forbedre opfattelsen og give en bedre reaktion på uventede situationer på vejen samt mindske kørerens træthed under kørslen.

KYB har tre støddæmperfabrikker i Europa: to i Spanien og en i Tjekkiet samt en ophængsfjedrefabrik i Tjekkiet.