Elektronisk kontrollerede OE (originale) støddæmpere til Volkswagen Gruppen

Elektronisk kontrollerede støddæmpere fra KYB Corporation (herefter bare kaldet KYB) er blevet valgt af Volkswagen Gruppen til at udstyre nye Tiguan, Passat Variant, SKODA Superb og Kodiaq modeller med de nye DCC Pro (Dynamisk Chassis Kontrol Pro). Indføringen på markedet er planlagt til at finde sted i første kvartal af 2024.

DCC Pro systemer anvender dobbelte ventil støddæmpere til uafhængig kontrol af forlængelse samt kompression af svingninger forårsaget af bilens karrosseri og hjulbevægelserne under kørslen.

Disse ventiler reagerer på vejbetingelserne og trafiksituationen i løbet af få millisekunder. Den elektroniske kontrolenhed (ECU) aktiverer de respektive forlængelses- og kompressionssolenoider for uafhængigt af tilpasse det interne tryk på støddæmperen, således at de tilpasses til vejbetingelserne og førerens præferencer (fra komfort til ekstra sport). De neddæmpende karakteristika tilpasses automatisk og løbende, hvilket i forbindelse med den fulde uafhængighed mellem forlængelses- og kompressionsbevægelser sørger for, at kørekomforten bringes op på det højeste niveau. Dette giver sikker og dynamisk manøvredygtighed og en unik køreoplevelse, nærmest som et “flyvende tæppe”.

KYB og VW-Gruppen har samarbejdet i en årrække, herunder på ophænget til den sportsagtige Audi RS, og siden da har vi haft et ekstensivt samarbejde med VW-mærket. Denne nye udvikling er en del af KYB’s politik i retning af at styrke sit samarbejde med den tyske bilproducent. Den konkrete udviklings- og valideringsproces, som er gennemført i et samarbejde mellem teamsene fra KYB og Volkswagen, har gjort det muligt at tilbyde denne teknologi, som indtil nu kun har været tiltænkt premium segmentet.

KYB vil fortsætte sin vækst indenfor avancerede teknologier, som leverer høj værditilvækst til vores kunder i denne for bilbranchen så udfordrende periode.

KYB producerer elektronisk kontrollerede støddæmpere i både Asien og Europa; produktionen foregår på produktionsfaciliteter, som er opført specifikt til at være på forkant med produktionen af støddæmpere med avanceret teknologi.