Ekspedition til Kuldepolen

KYB har givet støtte til en episk Arktisk udfordring til ”Kuldepolen”, hvor teamet var det første i verden, som nogen sinde er nået frem til de fjerne Nysibiriske øer i bil.

Teamet blev ledet af Toyotas ambassadør, Bogdan Bulychev. Rutens totale længde var mere end 20.000 km under barske forhold, hvoraf 7.000 km var off road, herunder kørsel over det frosne Atlantiske Ocean. Gennemsnitstemperaturen var -50ºC med den laveste registrerede på -62ºC. Køreturen begyndte i januar og sluttede i maj, med en rute som dækkede Jakutien – Kuldepolen – Kolyma – Magadan – Kamtjatka – Tjukotskij.

De to køretøjer, der blev brugt, var en Toyota Hilux og en Toyota Land Cruiser Prado 150. Begge SUV’erne var velforberedte til at køre under ekstreme forhold, og var udstyret med 38 tommer dæk og LED belysning. De havde også termoisolering og vinduer med dobbelte ruder, supplerende varmeapparater installeret i begge motorer og et termotæppe på toppen med isoleringsbokse, som dækkede radiatoren. Brændstoftanken på Hilux kan tage op til 350 liter, og Prado op til 400 liter, hvilket gør, at motorerne kan være i drift uafbrudt i 10 dage.

Ekspeditionens køretøjer var udstyret med KYB støddæmpere, som var designet til at give en pålidelig betjening og komfort for køretøjerne under off-road betingelser, samtidig med at de fastholdt deres fremragende køreegenskaber. De tekniske løsninger, som var anvendt i støddæmperne, gjorde det muligt at stabilisere temperaturen under drift, hvilket reducerede sandsynligheden for opskumning af væske og reduktion af internt tryk, hvilket forøgede støddæmpernes – og hele affjedringens – levetid. Dette er særlig vigtigt i Arktis. Det ville ikke være muligt, at lave en mere ekstrem kuldetest af støddæmperne.

Besøg KYB Europe’s YouTube kanal for at se mere at den faktiske kørsel under ekstreme forhold.