Dobbeltvirkende hydraulisk stop bliver tilgængelig for eftermarkedet

I en tid, hvor aktivt bilophæng er ved at blive en realitet i personbiler, og semi-aktive løsninger er til stede i flere segmenter end nogensinde før, har samarbejdet mellem KYB og Citroën introduceret et nyt ophængskoncept baseret på passive støddæmpere, som er i stand til at nå høj ydeevne i de semi-aktive systemer med betydeligt mere konkurrencedygtige omkostninger. Den er blevet udviklet og anvendt som originalt udstyr i Citroën C5 Aircross, der oprindeligt blev introduceret på markedet i 2017. Køretøjet blev nomineret til 2019 Car of the Year-prisen og vandt 2019 CarWow Comfort-Prisen. Efter denne succesfulde udvikling, blev KYB også tildelt en Supplier Excellence-pris fra PSA.

Indtil nu har denne teknologi kun været brugt i helt nye køretøjer, men vil være tilgængelig som reservedele fra KYB Europe i 2022 – reservedelnummer 3348095 og 3448033. KYB er den eneste virksomhed, der tilbyder disse reservedele til eftermarkedet. Der er i øjeblikket mere end 150.000 C5 Aircross-køretøjer med dobbeltvirkende hydrauliske stop på europæiske veje.

Med denne teknologi kan støddæmpernes samlede slaglængde opdeles i tre forskellige dele, for hvilke støddæmperen leverer forskellige egenskaber. Den første del svarer til positionen omkring midten af slaget. I dette arbejdsområde leverer konventionelle ventiler i stemplet og primærventilen dæmpningskræfterne. Den anden og tredje del svarer til positioner nær slutningen af kompressions- og kompressionsslaget, med hydrauliske kompressions- og rebound-stop, der giver yderligere energiabsorption.

Denne opdeling giver støddæmpernes hovedventiler mulighed for at fokusere på komfort, og de to hydrauliske stop tager ansvaret, når der opstår mere krævende situationer, og øger dermed både komfort og driftseffektivitet. For at gennemføre dette på en effektiv måde, skal både rebound- og kompressionsstop være i stand til at levere tilstrækkelig energiabsorption og en meget fleksibel respons. Denne patenterede teknologi giver et hidtil uset komfortniveau samt det, som PSA beskriver som “flyvende tæppe-effekten”, for når man kører i bilen, føles det som om bilen flyver over huller og ujævnheder i vejen.

Jordan Day marketingdirektør for KYB Europe eftermarkedet uddyber: “Tilgængeligheden af denne teknologi på eftermarkedet er en spændende tilføjelse til vores eksisterende tilbud og vil tillade chauffører at fortsætte med at nyde den prisvindende komfort, som disse støddæmpere tilbyder. Det er endnu et godt eksempel på, hvordan KYB er på forkant med forskning og udvikling af OE-ophæng”.