De nyeste løsninger: resumé over de nyeste forskningsresultater og udviklingen indenfor KYB

Med over 100 års erfaring indenfor design og produktion af hydrauliske elementer er KYB associeret med en bred vifte af kompetencer og viden. Disse indbefatter en vurdering af kvalificerede chaufførers fysiske komfort og køreegenskaber, moderne teknologi til at forudsige køretøjets adfærd ved hjælp af computersimuleringer, statistisk analyse og meget mere. KYB gør nu brug af en ny generation af kunstig intelligens (AI) til at fremskynde og forbedre analysen af ​​de enorme datamængder, der indsamles under produktudvikling, testning og produktion.

Vi har spurgt KYB’s forsknings-og udviklingsteam om kunstig intelligens og andre innovative teknologiske milepæle:

Hvordan gør KYB brug af kunstig intelligens (AI) til udvikling af støddæmperteknologi?

Når det drejer sig om teknologi er det er vigtigt at sortere en enorm mængde data, som efterfølgende skal laves om til information af teknisk betydning. For at kunne gennemføre dette bygger KYB’s Udviklingsafdeling for Digital Transformation en IoT-platform, der bruger cloud-teknologi til hurtigt, sikkert og omkostningseffektivt at indsamle, analysere og visualisere enorme datamængder. Vi bruger AI-teknologi som kernen i denne platform.

Kunstig intelligens er ikke en teknologi, hvor de oplysninger, som kræves af brugeren, kommer frem i lyset efter indtastning af de pågældende data.

Styrken ved kunstig intelligens er en effektiv og nøjagtig fremskaffelse af de nødvendige parametre ud fra enorme datamængder. Derfor er det nødvendigt at anvende nøje udvalgte oplysninger, der skal indtastes, hvilket sker ved anvendelse af KYB’s mange års erfaring og ekspertise. Vi indså, at det problem, der kræver opmærksomhed med hensyn til støddæmperen, er antallet af cyklusser, der udføres, når stempelstangen skifter retning, såvel som den høje frekvens af fjederens kompression / forlængelse under acceleration. I disse områder kan vi udnytte kunstig intelligens til at udskille de relevante styringsparametre fra “køretøjets drejedata” og vejgreb fra “kørsel på ujævnt underlag”.

KYB ProsmoothTM-teknologi og yderligere reguleringsteknologi for hydraulikoliestrømning.

Vores team har gennemført kørselsundersøgelser med op til 600 forskellige kombinationer af hydraulikolie og komponenter, for at indsamle enorme datamængder, sammen med evalueringsrapporter fra vores kvalificerede testingeniører. Vi har forberedt hydraulikolie til støddæmpere og glidende dele med forskellige egenskaber, ved at udskifte elementer mange gange og udføre fysisk evaluering af køretøjerne, i imødekommelse af kundernes forskellige ønsker og krav.

Vi har analyseret forskellen mellem fysisk evaluering og den faktiske køretøjsadfærd for at fastslå sammenhængen mellem evalueringer af bænktest, individuelle komponentevalueringer og komponentevalueringer. Vi identificerede den basale årsag til de friktionsegenskaber, der påvirker køreoplevelsen, hvilket førte til lanceringen af ​​”KYB ProsmoothTM”. Intern friktion i støddæmperen styres ved hjælp af nyudviklede glidematerialer og yderligere variabel hydraulikoliestyringsteknologi. Dette produkt giver både god komfort under kørsel samt fremragende vejgreb og stabilisering i sving.

Forbedring af køreegenskaber, køretøjskontrol og trækkraft på vejen blev oprindeligt anvendt i KYB Motorsport Afdelingen, hvor det forbedrede ydeevnen for støddæmpere til racerbiler. Introduktionen af ​​kunstig intelligens i KYB-teknologien betyder, at vi kan teste endnu mere ved at indsamle og analysere en større mængde nødvendige data hurtigere og mere præcist, hvilket giver vores ingeniører indsigt i, hvordan vi kan forbedre hvert enkelt innovativt produkt yderligere.

Hvad tror KYB vil være fremtidens tendenser hos bilproducenterne?

Det enorme antal SUV’er og stigningen i autonome og elektriske køretøjer får bilfabrikanterne til at ændre deres opfattelse af støddæmpere. Komfort bliver nu en prioritet for mange bilproducenter. Derudover er vægtreduktion ikke længere så vigtigt, som for få år siden på grund af øget effektivitet og antallet af køretøjer, der nu er fuldt elektriske eller udstyret med hybridteknologi. For elektriske køretøjer er affjedringens størrelse også en vigtig faktor på grund af batteriernes størrelse og placering, hvilket ses i det nylige samarbejde mellem KYB og REE om at skabe et hjulophæng.

I det grundlæggende bilsegment kan vi forestille os implementeringen af ​​passive hjælpesystemer som ADC (frekvensafhængige systemer) og hydrauliske grænsesystemer (progressive hydrauliske puder), en prisbelønnet løsning udviklet af KYB i samarbejde med PSA. I tilfælde af mellemklassesegmentet ville tendensen være at anvende variabel dæmpning (variable egenskaber for støddæmpernes funktion) i enkle konfigurationer (2 støddæmpernes funktion vælges automatisk eller manuelt), mens der i tilfælde af systemer, der er målrettet mod avancerede premiumbiler, vil være tale om løsninger så som intelligent KYB dæmpningskontrol (Intelligent Damping Control), 1-ventil eller 2-ventil trend (den bedste løsning) kombineret med vejscanningsteknologi, som allerede kan ses i den seneste OE KYB-udvikling med Lexus, Toyota og PSA.

Det næste trin er aktive suspensioner, skønt masseimplementeringen af ​​denne teknologi ikke er nært forestående. Disse løsninger er udstyret med en lang række funktioner, herunder vibrationskontrol, køretøjsstabiliseringskontrol, der begrænser baghældning, dykning og sænkning, køretøjskontrol under styring og kropshøjdekontrol for maksimal aerodynamisk effektivitet.