Brugbare vink om montering fra KYB Europe

KYB Europe deler her nogle nyttige råd til teknikere, når der monteres støddæmpere, springfjedre eller montagesæt til affjedring.

Greb på stempelstangen
En af de hyppigste årsager til, at forseglingen på en støddæmper fejler og medfører olielækage, er beskadigelse af stempelstangen under installationen. Holdetænger, tænger og andre redskaber må aldrig placeres direkte på stempelstangen. Disse redskaber kan ridse den højpolerede glatte stang, hvilket kan bringe slid og beskadigelse til forseglingen. Nær stangens top, lige over hvor gevindet begynder, er et område, hvor redskaberne kan anbringes på en sikker måde.

Brug af de medfølgende møtrikker
Såfremt en KYB støddæmper leveres med en møtrik med gevind, skal denne anvendes under indsætningen i stedet for genbrug af den, som blev leveret med den gamle del. Såfremt KYB ikke leverer en møtrik, skal den originale genbruges. Det gælder også for spændskiver og afstandsskiver.

Udskiftning af indsatser
Når der installeres en ny KYB indsats, må der ikke puttes vand eller andre væsker ind i stiverhuset. Sørg for at huset er tomt for eksisterende væske. KYB indsatser er designet til at blive anvendt uden supplerende væsker.

Kalibrering af montagesæt til affjedringen
Når en stiver afmonteres, anbefales det at markere delene på affjedringen for at sikre korrekt placering og rækkefølgen af elementer, som genbruges. Dette er kendt som ”kalibrering”. Vær særlig opmærksom på den korrekte placering af den øvre spole til den øvre tilslutningsplade for at sikre, at gensamlingen er korrekt og præcis.

Støddæmper længde
I visse tilfælde kan den nye støddæmper virke som om, den har en anden længde, end den, der er taget af køretøjet. Den almindeligste grund er brugen af en intern tilbagesprunget fjeder på KYB-produktet samt fraværet af bumpe-stop på OE-produktet, som af bilproducenterne nogen gange kan fjernes på senere modeller for at spare på omkostningerne. På nogle applikationer er det nødvendigt at løsne akslen eller ophænget en smule for at tilslutte montagesættet. Dette er også normalt på mange OE komponenter. Under forudsætning af at denne del er udvalgt fra KYB kataloget med anvendelse af præcise autospecifikationer, kan denne del tilsluttes sikkert.

Korrekte Drejningsmoment
Brug ikke en elektrisk eller med trykluft drevet slagnøgle til at stramme den øvre montagemøtrik på stempelstangen. Dette kan medføre et drejningsmoment, der er højere end anbefalet, og forårsage skade. Hold stempelstangen med en skruenøgle eller et specialredskab (ikke spændekøer eller tænger) på den maskinbearbejdede skulder & brug en momentnøgle til at indstille i henhold til specifikationerne fra køretøjets producent. Specifikationerne kan findes i KYB Løsninger for Affjedring Appen. Den endelige stramning skal afsluttes, efter at køretøjet er udsat for fuld vægt.

Udskiftning i par
For at sikre, at køretøjet giver en sikker ydelse i overensstemmelse med sit design, anbefaler KYD at udskifte støddæmpere i par på akslen. Når der er betydelig forskel på dæmpningsraten fra venstre til højre, kan vognen og variationer i hjulbevægelser medføre atypisk håndtering af denne. KYB anbefaler også at udskifte montagesæt til affjedringen og beskyttelsessæt samtidigt med støddæmperne.

Forberedelse
En støddæmper kan nu og da diagnosticeres som fejlbehæftet, selv om den i virkeligheden kun skal forberedes. Støddæmpere opbevares og transporteres normalt horisontalt. Dette kan skabe små luftlommer, som kan påvirke dæmpningsstyrken. For at undgå dette, anbefales det at forberede støddæmperen 3-4 gange. Det er ensbetydende med at komprimere og udvide stempelstangen for at fjerne luften.

Sporing af hjul
Afhængigt af køretøjets design, kan det være påkrævet af spore hjulene efter udskiftning af stivere. Alle stivere påvirker på en eller anden måde sporingen, så det er bedst at tjekke det specifikke køretøjs servicemanual og specifikationer.