KYB reînnoișete sponsorizarea pentru echipa eks participanta la campionatul mondial de Raliuri FIA

KYB Corporation și-a reînnoit acordul de sponsorizare cu echipa EKS participantă la Campionatul Mondial de raliuri FIA.

 

Audi S1 EKS RX Quattro utilizează sistemul electronic de direcție KYB (EPS), care este bine cunoscut și respectat în sporturile cu motor. Sigla KYB este vizibilă atât pe autovehiculele EKS, cât și pe camionul de service. Echipajul EKS este format din proprietarul echipei, suedezul Mattias Ekström și norvegianul Andreas Bakkerud.

 

Mattias Ekström a câștigat campionatul în 2016 și a terminat pe locul doi în sezonul 2017. Iubește viteza; a petrecut o mare parte din tinerețea sa în padocurile RX împreună cu tatal său, care a fost deasemenea pilot. Mattias are 39 de ani și participă la curse de peste 20 de ani. EKS reprezintă tot ceea ce Mattias iubește la curse; pasiunea, entuziasmul și bucuria.

 

Andreas Bakkerud are 26 de ani și, după 8 ani de competiție în karting, a făcut saltul la rallycross la vârsta de 15 ani. A fost o mișcare inteligentă în cariera sa, deoarece a avut un succes foarte mare. El rămâne singurul șofer din istoria World RX care a obținut puncte maxime în toate etapele unui weekend de eveniment, câștigând toate cele patru sesiuni de calificare, semifinalele și finalele din Norvegia în 2016. A terminat sezonul 2017 pe locul 6, când conducea un Ford Focus RS.

 

EKS a concurat în WRX începând din 2014. În sezonul 2016, EKS a câștigat Campionatul pe echipe, ridicând speranțe pentru perspectivele viitoare ale echipei. În 2017 echipa a terminat pe locul trei. Începând cu anul 2015, KYB a oferit echipei sistemul EPS și continuă să furnizeze asistență tehnică în cadrul noului acord de sponsorizare.

 

Rallycross a început în 1967, iar WRX a început în 2014, constând în 12 evenimente a câte două zile, desfășurate în întreaga lume, pe piste care reprezintă un mix între raliuri și cursele de circuit. Șoferilor li se pun la dispoziție Supercars RX, cu puterea efectivă de frânare de peste 600 CP și capacitatea de accelerare de la 0 la 60 de mile pe oră în mai puțin de două secunde.

KYB postează periodic informații actualizate pe platformele de comunicare socială despre activitatea echipei EKS.