Amortizoare KYB pentru sporturile de iarnă

Takeshi Suzuki, angajat al KYB Corporation, va concura la Jocurile Paralimpice de iarnă din Pyeong Chang, Coreea de Sud.

 

KYB Corporation este sponsor oficial și furnizor oficial al echipei japoneze de Para-Ski alpin, iar echipa tehnică a KYB Motorcycle Suspension Company este implicată în dezvoltarea tehnică și suportul tehnic pentru amortizoarele monoski-urilor. Monoski-ul echipat cu o singură placă de schi, este manevrat de către concurent cu ajutorul unor bețe speciale cu plăci mici, folosite pentru controlul balansului. Pentru modelul folosit la Pyeong Chang, KYB a eliminat tot ce era inutil, din fiecare componentă, pentru a face monoski-ul mai ușor. De asemenea, are o gamă mai largă de reglabilitate a forței de amortizare, putând răspunde la ușoare schimbări ale condiíilor de traseu, astfel încât schiorul poate schia în funcție de preferințe. Acest model special a fost proiectat împreună cu mai mulți sportivi de top, inclusiv Takeshi Suzuki.

 

Competiția are loc între 9 – 18 martie. Vor fi 670 de concurenți, ce se vor întrece în cadrul a 80 de concursuri medaliate, în cadrul a șase discipline sportive. Cursele de monoski sunt împărțite în patru categorii: coborâre, slalom super-uriaș, slalom uriaș și slalom. La toate aceste curse se folosește o singură placă de schi. Amortizorul reduce impactul și vibrațiile de pe suprafața zăpezii, jucând rolul genunchiului schiorului. Acesta poate fi ajustat în funcție de caracteristica cursei, prin reglarea forței de amortizare sau a arcului elicoidal.

 

Takeshi Suzuki lucrează pentru KYB în Japonia în departamentul PR. Are 30 de ani și și-a pierdut ambele picioare într-un accident rutier când era copil. A început monoski-ul de la vârsta de 9 ani, când a urmărit Jocurile Paralimpice, care l-au inspirit și motivat să  concureze. Pregătirea sa pentru concursul din acest an a inclus și un antrenament la altitudine înaltă, în Chile, la sfârșitul căreia a reușit să meargă pe o bicicletă specială (hand bike) timp de 75 de minute, la o altitudine de 3600 de metri. Suzuki are deja două medalii paralimpice, bronz în 2010 și aur în 2014. De asemenea, a câștigat mai multe medalii de aur la Cupa Mondială.