KYB - Our Precision, Your Advantage
Изаберите језик Vi ste ovdje: Почетак > Амортизери
Suspension

ПРЕГЛЕД - СУСПЕНЗИЈА

temp

НАШИ ПРОИЗВОДИ

Shock Absorbers - Find out moreCoil Springs - Find out moreKits - Find out more

example 1

Суспензија аутомобила је састављена из 3 дела: гума, опруга и амортизер. Сва три дела морају бити у добром стању функционисања да би задржали контакт гуме са путом. Главна функција амортизера јесте задржавање гума аутомобила у контакту са путом.

Амортизер подешава кретање федера и истовремено он је пресудна карика у обезбеђивању једног сигурног  путовања и, у првом реду, путовању без проблема. Чак иако ауто има  нове гуме и кочнице а амортизери нису у добром стању.

функционисања, сигурност аутомобила је угрожена, зато што је контакт гуме са путом смањен.

example 2

Са oпругама, а без амортизера, аутомобил је у стању да апсорбује ударце, али ће аутомобил након преласка преко рупе или неравнине на путу наставити да поскакује и доћи ће до губитка контакта гуме са тлом.

example 3

Са опругама и амортизерима, аутомобил не само што апсорбује ударце, већ амортизери смањују кретање федера, и самим тим, избегавају љуљање аутомобила.

example 4

Спиралне опруге и амортизери су изложени  временским променама, као што су: киша, прљавштина и со са пута.  Ове ствари могу одвести до корозије и смањења перформансе. Стога, морају се проверавати на сваких 30.000 км и заменити на сваких 80.000 км. Пригушивачи и спиралне опруге морају бити компатибилни као пар.