KYB - Our Precision, Your Advantage
Изберете език Вие сте тук: Начало > Амортисьорите
Suspension

ОБЩ ПОГЛЕД ВЪРХУ ОКАЧВАНЕТО

temp

НАШИТЕ ПРОДУКТИ

Shock Absorbers - Find out moreCoil Springs - Find out moreKits - Find out more

example 1

Окачването на превозното средство се състои от три компонента: гумите, пружината и амортисьора. И трите компонента трябва да бъдат в добро работно състояние, за да поддържат гумите правилно в контакта им с пътната настилка. Основната функция на амортисьора е да задържа гумите на превозните средства в контакт с пътната настилка.

Амортисьорът регулира движението на пружината и представлява окончателната и решаващата връзка в осигуряването на плавно и, още по-важно, безопасно возене.  Дори с нови гуми и с нови спирачки, ако не са в добро работно състояние всички амортисьори , безопасността на превозното средство е компрометиранa поради намален контакт между колелaтa и пътната настилка.

example 2

С пружини, но без амортисьори, превозното средство е в състояние да поглъща друсанeто, но окачване без амортизация, означава че превозното средство ще продължи да подскача и да кара гумите да напуснат пътната настилка.

example 3

С пружини и амортисьори превозното средство, не само че поглъща друсанeто, но също така амортисьорите забавят движението на пружините и пречат на превозното средсво да подскача.

example 4

Амортисьорите и спиралните пружини са подложени на фактори като дъжд, замърсявания и сол от пътищата. Това може да доведе до корозия и отслабване на характеристиките. Следователно те трябва да бъдат проверявани на всеки 30.000 км и да бъдат заменяни на всеки 80.000 км.