KYB - Our Precision, Your Advantage
Изберете език Вие сте тук: Начало > Техническа > Общи съвети за монтиране на
Technical Information

ОБЩИ СЪВЕТИ ЗА МОНТИРАНЕ НА


АМОРТИСЬОРИТЕ


Arrow
Не дръжте буталния прът с никакви инструменти, тъй като това ще повреди повърхността му и ще причини протичане на маслените уплътнения.
Arrow
Не поставяйте никаква вода, масло или друга течност вътре в корпуса на опората, тъй като това може да повреди патрона. Пълнителите KYB са предназначени да бъдат използвани без течност, както при високи, така и при ниски температури.
Arrow
Не използвайте ударен гаечен ключ за затягане на гайка върху бутален прът. Това може да направи въртящият момент да бъде по-висок от препоръчителната граница.
Arrow
Използвайте всякакви монтажни части (гайки, разредки, шайби и т.н.), доставени с амортисьорите KYB, а не на части OE, тъй като понякога те могат да бъдат с различен размер.
Arrow
Ако амортисьора, който се заменя не е оригинален, а резервна част от друга марка, всички допълнителни части (прахоуловител, буферен тампон, втулка и т.н.) не могат да бъдат повторно използвани за амортисьорите KYB. Може да се наложи да поръчате OE части.
Arrow
Амортисьорите винаги трябва да се монтират по двойки.
Arrow
Винаги подготвяйте амортисьорите преди монтаж – разширете напълно и компресирайте 3 пъти устройството, за да се отстранят вътрешните въздушни джобове на  амортисьора.
Arrow
Винаги се уверявайте, че превозното средство е на всичките 4 колела, преди да затегнете горните монтажни елементи.

СПИРАЛНИ ПРУЖИНИ


Arrow
Използвайте подходящ инструмент за компресиране на пружините при подмяна на спиралните пружини.
Arrow
Спиралните пружини винаги трябва да се монтират по двойки, за да се осигури равномерен пътен просвет и да се гарантира, че автомобилът няма да се отклони на една страна при спиране.
Arrow
Бъдете внимателни, при компресиране на пружините те могат да причинят сериозни наранявания, ако бъдат разхлабени  по време на инсталация.
Arrow
Проверете леглата на пружините и горните монтажни елементи дали са повредени,  преди да подменяте счупени или износени пружини.
Arrow
След монтажа, се уверете дали пружините са седнали правилно.
Arrow
Проверете изравняването на колелата след монтаж.
Arrow
Износена или счупена пружина може да увреди амортисьорите и други компоненти на окачването. KYB препоръчва замяна на амортисьорите в същото време както и пружините.
Arrow
A number of coil springs are side load springs which look a little like a banana in shape. For more information on fitting these, click here.
Common fitting step 1 Common fitting step 2 Common fitting step 3 Common fitting step 4